miercuri, 15 martie 2017

ce p**a mea


Au urcat femeile milităria (înapoi) în pod, nu?
Nu barba, nu când renunţi la tricou pentru cămaşă, nici cât poţi să bei şi sub nici o formă cât de bine poţi să iei bătaie sau să-l baţi pe unu`...nu asta te face bărbat. E un amestec care începe cu prima bere băută cu taică-tu, momentul dezvirginării sau primul job...continuă cu primii bani pe care-i pui în slujba unei facturi şi se încheie cu înţelepciunea vârstei la care eşti un model masculin pentru vreun tânăr aflat la primii paşi pe cărările masculinităţii.
Printr-o mutaţie tolerată de taţi dar MAI ALES de prieteni, pierdem mai mulţi omizi-băieţi pe traseul metamorfozării în fluturi(poate nu cea mai fericită comparaţie)-bărbaţi, decât a pierdut Masterchef  - telespectatori cu papagalii ăia noi, mutaţi la 22:30 de teama Şefilor la cuţite. Paraziţii şi Mafia au numit-o pizdificare.....dar e contrar educaţiei mele, aşa c-o s-o numesc emasculare/efemeninare.
De unde să încep...că văd bărbaţi cu frizuri neo-naziste, COC în loc de cock, lac pe unghii, mai multe selfie-uri în telefon decât aia care-l ţine în friend-zone, blugii ăia egări de pe ei, că se uită la 50 shades ori au citit Suge-o Ramona, ascultă romanţe de la Motans sau Carla`s Dream, se dau cu rolele şi ies la bere doar cu programare şi bilet de voie de la EA, că beau zoaiele alea de la Strongbow ori bere cu arome, că stau 10-25 minute să aleagă cu ce să se îmbrace...asortat..cu hainele pe care le-au ales după ce-au stat ore întregi pe site-uri şi minute bune în cabina de probă la mall. La fel de mult mă deranjează lipsa opiniilor, ăştia nu citesc, nu sunt informaţi...unde naiba e caracterul ăla care trebuie să iasă la iveală când dai peste vreo mârlănie pe stradă....BĂRBAŢII IAU ATITUDINE...nu scot telefonul să aibă material pt Like-uri, nu se epilează ori pensează şi nu pierd vremea cu emoţii trecătoare pufăind electronic.




Femeile astea....de aia îşi tot cumpără papuci peste papuci ...peste papuci....peste papuci? Suntem mulţi care trebuiesc ţinuţi sub? Dragostea....monstrul ăla cu două capete, de dragul ei se fac toţi preş, renunţă de bunăvoie la cojones, la demnitatea şi responsabilitatea de a sta drept în faţa oricui şi oricărei conjuncturi. Parcă au uitat toţi că poartă numele taţilor....sau bunicilor, bărbaţi cărora le-ar fi ruşine de specimenele generaţiei actuale. FII BĂ BĂRBAT. Pe drumul tău, ca Sinatra. Fii Ştefan Bănică ...nu Ştefan Bănică Junior. Simplu, clasic, de admirat...trainic, o-ri-gi-nal, cu mai mult curaj decât sensibilitate, cu decalogul de reguli de la care nu te abaţi fiindcă, crezi într-o logică nu în supărarea de moment a divei de lângă tine. Ăştia diseacă subiecte pe care un bărbat le-ar fi închis din maxim o frază. Apoi îşi fac cont pe Snapchat şi se maimuţăresc cu filtre kitschoase de care şi Hi-5-ului i-ar fi ruşine şi abia aşteaptă să mai trimită emoticoane.
Rockul....săracul rock.....nu mai auzi o chitară electrică. Până şi Linkin Park au devenit melodioşi în timp ce Bieber umblă cu blugii rupţi, tatuat vesel şi vopsit în cap....de-a ajuns Sheeran să conducă prin toate topurile. La fel şi hip-hopul actual...un dezastru păstorit de efeminaţi.
Vă bat clopotul....ăla din Game of Thrones (printre puţinele show-uri cu şi pentru bărbaţi....ţărani ce-i drept, dar decât deloc).
Nu credeam c-o să apuc să spun asta....dar noroc de Vin Diesel.

0 comentarii: