duminică, 6 mai 2012

Cei mai dragi colegi ai mei


Ştii cum unii au prin casă, haine de purtat doar prin casă? Nu că ar fi urâte sau învechite, dar în alea se simt confortabil. Cred că-n aceeaşi măsură, e şi cu părinţii sau cu iubita...Cu ei te simţi mai bine decât cu cei de la care aştepţi (subconştient) aprobare, dar nu te lauzi cu ei în lume..e suficient să ştii că-i ai.
Acum 2 ani (când blogurile nu erau călcate`n picioare de Facebook), am venit cu o postare despre cei mai dragi colegi ai mei din facultate. A trecut vremea, ca-n piesa băieţilor de la Vh-2 şi mai toţi s-au schimbat. Cum? Cât? Radical? Cu unii dintre aceşti colegi am rămas prieten, cu alţii doar colegi (la fără frecvenţă) iar cu alţii doar străin. Întrebările mele, cu care i-am scos...(sau am vrut să-i scot) din zona în care se simt cel mai bine, s-au vrut...dar hai să las asta pentru finalul postării.
Cu toţii avem haos în micile noastre vieţi...ne naştem în el, e în locurile în care mergem obligaţi, zilnic....şi de FOARTE MULTE ORI, ne face să răspundem la întrebări ceva mai serioase, cu NU ŞTIU! Dar dacă punem haosul în scris, se rezolvă de la sine.
Unii dintre colegii mei au făcut un pas în faţă şi şi-au asumat decizii importante: căsătorii, logodne, plecat din ţară în căutarea fericirii (nu neapărat inspiraţi de filmul lui Will Smith) servicii solicitante sau tocmai lipsa lor. Sunt griji care încreţesc frunţile alea netede din ultimii 4 ani.  A da...şi le dedic, fiecăruia, o piesă de pe viitorul meu best-of...pentru că şi ei sunt ce-i mai bun la 2012.
Sfârşitul e adesea locul din care începem.

Adrian

1)Aşa...deci unde rămăsesem? Maybe it's maybelline.... Or maybe it's photoshop. De ce-ţi plac tipele (a se citi copilele) care nu ştiu să gătească, decât pe ele?
(R) Hmm, tocmai asta e. Că nu îmi plac când le văd parcă date cu var pe faţă. Unora le stă bine, însă prefer naturaleţea. Care e absentă în ziua de azi la tinerele noastre folcloriste. 
2)Crezi că noi tinerii, dăm calculatorului roluri pe care nu le poate juca?
(R) Cam da. Ţine loc de prieten în miez de noapte, de cinema pentru mine. Ajută să rămânem conectaţi unii cu alţii, însă tot realitatea tet-a-tet e mai importantă şi calculatorul nu  o să poată concura cu asta, ever.
3)Magia LOST se va mai repeta vreodată?
(R) NU. Mă tot uit la seriale (Vampirii au pasiunea şi povestea lor, însă e diferită, la fel a fost şi cu OTH.) Totuşi, Lost cred că va rămâne veşnic pentru mine cel mai bun serial făcut vreodată, m-am ataşat mult de povestea aia, de insula aia, de actorii ăia.
4)Cine ţi s-a părut îmbrăcată cel mai provocator la banchet? Ai voie să te uiţi pe poze, să-ţi împrospătezi memoria.
(R) Andreea Marcu. Deşi toate fetele au fost superbe şi în bună dispoziţie, din câte îmi amintesc, ea a fost cea mai.
5)Ce-ar trebui să se întâmple să te aud ţipând? Să-ţi pierzi controlul şi să-şi ieşi din minţi ca, de exemplu, Chester de la Linkin Park.
Un concert LP. Glumesc, nu ştiu...depinde. Nu prea îmi stă în caracter să îmi ies din minţi, trăiesc şi eu multe momente destul de intens, însă cu exteriorizarea, mai puţin.
6)E posibil ca influenţa faptului că ai crescut cu o soră şi nu un frate, să te fi direcţionat către serialele de tipe? (Vampire Diaries,Gossip,OTH)
(R) Destul de posibil, am crescut fiind mai sensibil, mai domol de fel, după cum se şi vede. Am reuşit să apreciez mult genul feminin, deşi uneori sunt misogin...
7)Cu mâna pe biblie, recunoaşte: nevoile fiziologice te-au împins în vreun colţ întunecat, după vreo seară stată cu mine şi băieţii la bere, la vreo terasă?
(R) Cu aceeaşi mână spun că nu. Deşi în majoritatea rândurilor am ajuns acasă mai degrabă în mers de fotomodel şi roşu ca racul, mereu am reuşit să câştig războiul ăsta!!!
8)Te-ai îndrăgostit în vis?
(R) De un vis da. Dar într-un vis nu. De îndrăgostit doar în realitate, dar de ceva că s-a intamplat într-unul, cred că da.
9)De ce nu şi ZARA?
(R) Buzunarul mă direcţionează unde vrea el. Nu prea am eu bani de Zara, deşi au cele mai frumoase produse. Probabil dacă aş fi avut, aş fi fost client fidel.
10)Eşti student de nota? Nu după carnetul de student, după tine.
(R) Asta da întrebare. Una din cele mai bune: cred că undeva spre 8. Ştiu bine ce pot alţii şi cât de inteligenţi sunt şi da...cam pe acolo mă situez. Sunt departe de a fi un student cu mari cunoştinţe generale, însă când e vorba de învăţat, prind repede ce mi se cere.
11)E lipsit de sens să postezi ceva postat anterior de vreun prieten, fie poză, clip, banc sau observaţie?
(R) Depinde. Eu am postat mereu de la tine, pentru că vreau să arăt şi altora (celor ‘nşpe mii de prieteni virtuali) ceva ce mie mi se pare destul de interesant.
12) După master, eşti dispus să faci ceva de căcat pe care să-l urăşti dar cu care să ai o pâine asigurată, sau să faci ce-ţi place şi să mori de foame?
(R) Având în vedere că trăim în România şi un job îl găseşti rar de parcă ar fi unicorn, probabil merg pe prima variantă. În sinea mea, mereu mi-am dorit să fac ce îmi place, însă în România nu prea îţi permiţi luxul ăsta.
13) Ungurii vin dintr-un univers paralel în care ei au fost primii locuitori ai României?
(R) Curios, mâine apare un nou episod din Fringe şi e în plină acţiune povestea cu cele 2 universuri similare şi totuşi atât de diferite. Ca să răspund, cred că nici în 10 universuri paralele şoachiţele alea nu au fost primii. Afară...afară...cu bozgorii din ţară.
14)Te-ar ţine să vezi un serial de la ultimul la primul episod?
(R) Nu cred. I’m a sucker for tv shows – ceea ce îmi cere o concentrare şi o pasiune aparte. Nu aş înţelege nimic. Poate doar o provocare, pentru un prim sezon. Însă un serial întreg, sigur nu.
15)Cine ar fi câştigat pe vremea imperiilor, Romanii au Talent?
(R) Nu ştiu cum ar trebui să răspund exact. Însă merg pe mâna lui Vlad Ţepes – ăla da talent, cred că şi în ziua de azi ar câştiga cineva care ar trage în ţeapă corupţii ăştia ai noştri.
16)E licenţa cel mai bun lucru care ţi s-a întâmplat în 2011?
(R) 2011 a fost un an cam urât, greu pentru mine în particular. Însă pe plan profesional, licenţa chiar a fost cel mai bun lucru, deci per total da, a fost cel mai fericit moment al anului pentru mine.
17)Ai şters comentarii răutăcioase pe Facebook?
(R) Nu, nu am prea primit aşa ceva. Conflicte poate că am avut şi am ajuns să şterg pur şi simplu persoana respectivă, însă comentarii nu...nu prea mă afectează ce spun alţii.
18)Nu crezi că ai fi meritat să mergi cu mine şi Mitică, în locul lui Cristi, în Paris?
(R) Normal. Însă după cum ştii şi tu, eu mă descurc destul de greu la comunicarea în faţa unei mulţimi, mai ales în engleză. Dar văzând momentele vostre şi distracţia, plus legătura care s-a format între voi, ar fi culmea să spun că nu aş fi vrut.
19)Ultima depresie serioasă, în care să simţi că trebuie să închizi prăvălia şi să renovezi...să schimbi multe....a fost când..şi cu ce ocazie?
(R) Anul trecut, au fost unele probleme familiale, care oricum persistă, care m-au cam făcut să mă îndoiesc de mine şi de cum ar trebui trăită viaţa în mod normal. Însă e normal, dacă nu am avea şi momente mai triste, ne-am obişnui cu binele şi la primul hop am claca.
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?
(R) Cea mai frumoasă – nu pot să aleg...a fost facultatea în general, au fost 4 ani foarte frumoşi în care mi-am făcut câţiva prieteni buni, în care am râs mult şi am învăţat de la mulţi oameni de calitate. Excursiile cu domnul Măcărescu (Dumnezeu să-L ierte) nu le voi uita niciodată, banchetul, cursurile cu Iulian, Mitică, cu Cristi, plus ieşirile la bere – sunt toate de pus în ramă (bine că avem poze destule de la toate).
Cel mai mare regret – aş spune faptul că s-a terminat prea repede, dar aş fi egoist. Cel mai mare regret şi cel mai greu moment, dispariţia domnului Măcărescu.


Andreea

1)Ai abdicat în vreo situaţie limită, de la mofturi?
(R) Nu mi s-a intamplat de multe ori, poate 1 dată sau de 2 ori.
2)Cum recuperăm trecutul? Nu cumva ţinem minte doar răutăţile, ciudăţeniile şi picanteriile?
(R) Trecutul nu se poate recupera, e foarte important să trăieşti clipa de faţă, prezentul, eu una asta fac, mai am momente când "plec" dar în ultimul timp sunt prezentă!
3)Te-ai opera într-o zi de vineri 13?
(R) Da, m-aş opera într-o zi de 13, ziua mamei mele e pe 13, nu o consider zi cu ghinion.
4)Dă-mi un exemplu, când ai analizat opţiunile atât de bine, încât, la final, ai avut O SINGURĂ SOLUŢIE.
(R) Ar fi multe exemple, a fost şi cea cu spitalul, am făcut tratamente şi mers pe la doctori şi apoi m-am hotărât să îmi fac analizele :)) prostie mare, dar am avut o singură soluţie, după ce am analizat opţiunile toate şi bine, a fost când am finalizat relaţia mea cu Ştefan, din punctul meu de vedere nu mai aveam ce să caut în acea relaţie.
5)În spital trecem prin exeprienţe pe care nici în coşmaruri nu le dezvoltăm complet. Ce te fortifică într-o situaţie din-asta? Credinţa, mama sau .....?
(R) Offf, şi ce experienţe am avut, pe mama nu o mai văzusem plângând aşa de tare de când a murit tata, şi credinţa a contribuit mult pentru că eram mereu veselă, optimistă, ştiam că va fi bine şi încercam să îi spun şi să îi arăt mamei asta zilnic, nu mi-a fost uşor deloc atunci, nici după, şi lupt în continuare să rămân pe linia de plutire, dar cred că veselia şi vizitele pe care le primeam şi Cel de Sus, m-au ajutat mult cât am stat internată.
6)Dacă memoria mă ajută, spuneai recent că te-ai îndrăgostit de cine ţi-ai promis că n-o faci. Ca feministă neîncorporată, nu crezi că vă îndrăgostiţi prea uşor şi depindeţi mai mult decât vreţi, de noi?
(R) Nu m-am îndrăgostit de nimeni :)) râdeam cu nişte amici de asta, eu mă îndrăgostesc foarte greu şi uneori de cine nu trebuie pt că, rar, acel cineva m-a făcut pe deplin fericită, eu una, sper în continuare că-l voi găsi până la urmă pe "the one" şi poate nu mă voi îndragosti de el de la început sau poate da, cine ştie...
7)Clienţii de la sex masculin, de la Killtec... Drăguţi, ţărani sau fiţoşi?
(R) De toate genurile au fost şi sunt clienţi, de aceea urăsc să lucrez în vânzări.
8)Au fost momente în care să-ţi reevaluezi crezul/credinţa? Fie că ţine de întâmplări, nervi sau chestii citite oriunde, ai păţit-o să nu fii sigură de credinţa ta?
(R) Dacă te referi la credinţa creştină, mereu am fost sigură de credinţa mea (biserica, Dumnezeu....), poate de alte credinţe au avut îndoieli, în schimb au fost unii care încercau să mă convingă că nu e cum cred eu, eu ştiu ce cred, în ce cred şi mereu am avut ajutor şi sprijin, Dumnezeu Există!!!
9)Ţi-ai căutat numele pe Google? De ce? (după caz)
(R) Am căutat alte nume pe Google :)) numele meu nu ţin minte să îl fi căutat. 
10)Ce-ai fi vrut să iasă mai bine la banchet? În afară de zăpăcitul ăla care stătea cu degetele mijlocii ridicate. Ştiu c-a ieşit pe placul tău, că te-ai simţit bine, dar plecând de la premisa că mereu e loc de mai bine...ce putea să iasă mai bine?
(R) Să fi invitat pe Domnii Profesori, mult mai elegant decât am făcut-o, să fi fost doar 2 feluri de mâncare, nu 3, să fi fost muzica mult mai bună şi mai selectă, nu am fost foarte mulţumită de muzică, să fi pus să fie aranjate mesele într-un alt fel şi mai ales, să nu fi fost la Casa Grande, îmi pare rău acum că a fost acolo, dar asta e, "banchetul" din Februarie 2013 va fi mult mai fain, mulţi dorim să avem un banchet după Master. 
11)Ştii că ai ieşit superbă în vreo 4 poze din şcoala de vară?
(R) Da? Păi să le postezi pe grupul Ipmi-ştiilor :D sunt curioasă.

12) אַסן אַז פּאָץ צוריק, באַבע דרעסט ווי אַ ראָד פון? La asta tre` să-ţi foloseşti imaginaţia.
(R) La ora asta (2:33 AM) nu am imaginaţie, aştept să mă pun în pat cât mai repede, am avut ceva treabă şi m-a prins ora asta.
13) Tu cât timp pierzi, zilnic, la toaletă?
(R) Dacă e vorba de machiat, aranjat păr, diferă, uneori 15 min, alteori jumătate de oră - o oră.
)
14)Tu eşti cu cineva acum? Cu PDL-ul, cu USL-ul?
(R) Cu muntele, cu crestele văzduhului sunt. 
15)Ce mi-ai dori să trăiesc, din ce-ai trăit tu?
(R) Liniştea sufletească, pacea interioară, să simţi cum Dumnezeu e în aceeaşi cameră cu tine şi îţi zâmbeşte. Am păţit-o când îmi făceam RMN-ul şi m-a cuprins o frică când mi-au pus pe faţă,  o chestie, apoi m-au băgat în acel tub şi au început zgomotele puternice şi urâte. Eram cu ochii închişi de când m-au băgat în tub şi de frică şi să pot rezista nemişcată jumătate de oră, am început să mă rog: "Doamne, Iisuse Hristoase, Miluieşte-mă pe mine, păcătoasa", am spus-o în-continuu, şi am simţit cum Dumnezeu e acolo cu mine, şi în zgomotul ăla puternic am adormit şi m-am trezit când am simţit că se mişcă masa pe care eram, mă scoteau din acel tub. Iar un sentiment fain - de multe ori l-am simţit pe tatăl meu lângă mine, zâmbindu-mi şi mai recent, mă gândeam la fratele meu şi vorbeam ca şi cum el ar fi fost lângă mine, eram întinsă în pat şi am simţit cum cineva s-a aşezat pe mâna mea şi a strans-o după, în semn de alint, de îmbrăţişare.
16)Ce ai fi schimbat în relaţia cu tatăl tău, dacă ai retrăi ultimii ani împreună? (ştiu că asta e cam sensibilă...poţi sau nu – să răspunzi la ea)
(R) Tatăl meu avea şi el defecte ca oricare om, şi eu am defectele mele, sunt încăpăţânată cum era şi el, eu cu el aveam o relaţie strânsă, am suferit mult timp când l-am pierdut, greu am acceptat că el nu mai este. El a murit acasă, pe la 2 dimineaţa, exact după Sf Ion. Când a venit mama să îmi spună că nu mai e, că şi-a dat duhul, nu am crezut-o. După ce l-au îmbrăcat nişte prieteni de familie şi l-au aşezat pe masă, am fost, i-am citit o rugăciune şi mă uitam la el  şi nu credeam că nu mai e, e imposibil [când trăia, obişnuiam să-mi petrec timpul cu el, uitându-ne la filme, îmi plăcea să pun capul pe pieptul lui şi să aud cum îi bate inima] cum nu am crezut-o pe mama, cu o mare frică m-am dus şi am pus capul pe pieptul lui, să aud cum îi bate inima....dar....nu se mai auzea nimic.......timp de 5 ani am spus că el este plecat şi tre să vină acasă, cred că şi acum am fi avut o relaţie faină dacă ar fi fost aici, dar unde e el, e mult mai bine decât aici, e cu Ştefan.
17)A existat vreo scânteie între tine şi Cristi...sau erau doar aparenţe înşelătoare?
(R) Cristi, de la ligă? A fost o relaţie platonică, mi-a plăcut de el dar nu era ceva să fie pe termen lung, mie îmi plac bărbaţii mai copţi puţin :D dar Cristi e un băiat pe cinste, cine îl ia, e o norocoasă!
18)Te-a maturizat Ştefan într-o măsură pe care n-ai fi acceptat-o dacă ar fi depins de tine?
(R) Relaţia mea cu Ştefan a fost mai ciudată de la început, dacă încep a povesti, umplu câteva pagini, am învăţat din relaţia mea cu el multe, dar s-a terminat pentru că, la un moment dat începuse să fie ce nu îmi doream, au fost multe care m-au rănit mult şi...am iertat dar am şi o demnitate, am stat 1 an şi 7 luni crezând că va fi mai bine în mai multe privinţe dar nu a fost aşa, asta e, nu sufăr că am terminat-o cu el, consider că a fost o alegere foarte bună. Andrei, dacă îţi aminteşti ce ţi-am scris în felicitarea de ziua ta, ce apreciez eu cel mai mult la un om...eh, Ştefan nu a fost acolo când trebuie, când era nevoie...şi s-a ajuns aici. 
19)Ce-a însemnat prima zi de ore, după vacanţa de la finalul facultăţii? Întoarcerea la un loc în care te simţi în elementul tău, un lucru lipsit de încărcătură emoţională sau doar curiozitate?
(R) Prima zi de cursuri, master, a fost o zi plină de emoţie, parcă începeam din nou facultatea, doar că eram cu feţe cunoscute, mi-a plăcut şi îmi place.
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?
(R) Amintiri frumoase am strâns multe în 4 ani, şi cu Liga şi cu colegii, regrete ar fi că...nu am învăţat mai mult la unele obiecte unde puteam şi nu era greu.

Mihaela

1)Când te saturi de Takko, Ferdinand,de împărţit bani şi mulţumit oameni de care nu-ţi pasă prea mult...cum te reîncarci? N-ai voie să spui somn.

(R) De exemplu: merg la bunici şi în alte locuri care-mi sunt foarte dragi.
2)E oare posibil ca toate cunoştinţele acumulate în ăştia 4 ani de Ingineria Mediului să fi putut fi concentrate într-un curs de 6 luni, fără să ne mai fie umplut capul cu noţiuni uitate în aceeaşi zi?

(R) Nu. Şi sunt de părere că orice lucru în viaţă îşi are rolul lui.
3)Într-o proporţie corectă, eşti o persoană suspicioasă sau mai degrabă admirativă, când cei din jurul tău vin cu câştiguri importante, de orice natură?

(R) În general nu mă prea preocupă ce fac alţii, dar dacă este vorba despre apropiaţii mei, mă bucur atunci când ei sunt bine şi sunt alături de ei atunci când au nevoie.
4)Cu actualul om drag ţie, te vezi într-o nuntă ca-n filme, una făcută pentru neamuri sau una discretă şi elegantă?

(R) Întotdeuna mi-am dorit o nuntă discretă şi elegantă cu oameni plăcuţi, unde toată lumea vine din inimă, nu din obligaţie. Şi cred şi sper că Dumnezeu o să aibă grijă de mine, aşa cum a făcut-o şi până acum.
5)Dacă n-ai avea servicii solicitante (cel puţin ăla din mall) şi te-ai îngrăşa serios, ai şti ce să faci să-ţi revii?

(R) Sunt o persoană optimistă, pozitivă şi cred că atunci când îţi doreşti foarte mult ceva, o să reuşeşti! (excludem excepţiile ;) ) Informaţii sunt, slavă Domnului!
6)În 2011, te-ai aflat în vreo situaţie în care să fii mai confuză decât un cameleon într-o cutie de Skittles?

(R) Da. Şi mărturisesc că e foarte greu.  J))
7)Pe-o scară de la 1-10, cât de bine te-ai simţit la banchet?

(R) 7 sau... hai bine 8, cu indulgenţă.
8)Te-a încercat vreun sentiment profund de tristeţe, a doua-treia zi după licenţă?

(R) Nu-mi amintesc dacă a doua zi sau a câta zi, dar sigur m-au încercat sentimente şi mi-am dat seama că trec anii foarte repede. 
9)A intrat Paris-ul în top 10 amintiri dragi? Mai ales c-ai avut-o 85% din timp pe colega ta preferată aproape.

(R) FĂRĂ DOAR ŞI POATE !
10)2 salarii şi bursă: economii ai reuşit să pui la saltea, sau necesităţile-s mai stringente?

(R) Mi-am luat al doilea job ca să reuşesc să am ceva ce îmi doream şi în momentul de faţă sunt mulţumită. A meritat efortul!
11)Domnul Remus sau domnul Măcărescu? Cine e sau a fost, mai influent asupra personalităţii tale?

(R) E delicată întrebarea ta, dar mă strădui să-ţi răspund. Pe domnul Remus l-am cunoscut acum mulţi ani şi pot spune cât se poate de sincer că m-a format ca om, şi am avut foarte multe de învăţat, încă mai am! Pe domnul Măcărescu îl cunoşteam din „poveştile” de la domnul Remus, (deşi nu apucasem să-l vad decât în poze) şi într-o zi, când eram în anul 2 de facultate, abia atunci l-am cunoscut, la prima sesiune de comunicări ştiinţifice la care am participat.

Ca să trag o concluzie, amândoi au fost şi sunt doi oameni deosebiţi, doi părinţi cum nu am cuvinte, şi două persoane care şi-au pus amprenta asupra mea şi multumesc lui Dumnezeu că am avut ocazia să-i cunosc. 
12)Te poţi uita în ochii unei plăceri vinovate care-ţi dăunează... şi să-ţi spui: Sunt mai bună de atât! ?

(R) Încerc, pe cât posibil, să ţin la distanţă, dacă nu să evit, acele lucruri care îmi dăunează.
13)Plănuieşti să fii mai spontană în viitor?

(R) Spontană? ?? Nu neapărat.
14) Te-ai întâlnit cu vreo dură lecţie de viaţă în care se regăsesc majoritatea femeilor din lumea noastră convulsivă, compulsivă, dementă, în care femeia se zbate să nu devină obiect sexual, încercînd să rămînă fiinţă umană care doreşte, iubeşte, speră, luptă?

(R) Nu încă, şi sper să nu mă întâlnesc niciodată! Dar dacă viaţa ar fi aşa „roz” cum credem noi de multe ori, tare frumos ar mai fi, nu? Însă cum speranţa moare ultima, ştii cum e: tot răul spre bine!
15)Valorează mai mult un zâmbet dacă vine dinspre cineva care nu zâmbeşte des?

(R) Un zâmbet valorează foarte mult dacă îl primeşti atunci când ai cea mai mare nevoie şi când vine din inimă! Mai sunt şi persoane care zâmbesc la aproape orice tangenţă, dar un zâmbet fals mai mult deteriorează. Aşa că zâmbetul valorează atunci când este sincer (pentru mine)!
16)Este frica de singurătate, cel mai bun horror posibil?

(R) Nu. Cred că sunt altele mai rele de atât, cum ar fi: să fii bolnav, etc.
17)Sub egida karmei, eşti la fel de amabilă cu oamenii pe cât sunt ei cu tine? Adică, dacă facem bilanţul bunătăţii, eşti mai bună cu oamenii decât sunt ei cu tine?

(R) Doamne!!! Dacă le-aş întoarce răul celor care au avut grija mea, nu ştiu în ce m-aş putea transforma. Dar eu nu sunt aşa, prefer să-mi văd de treaba mea şi să-i las pe alţii în prostia şi răutatea lor!
18)Faci complimente? Şi mă refer la complimente pe care i le-ai spune şi unui câine: e drăgălaş, mă simt bine în preajma lui, e blând.

(R) Da, normal că fac complimente, doar nu sunt de gheaţă,  vin din interior.
19)Ai apucat să afli lucruri noi despre tine în vacanţa de vară?

(R) Mda.
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?

(R) Vrei să fiu sinceră? Şi eu vreau!    J)))))))))))))))))

Cea mai frumoasă amintire este prima zi de facultate, când am cunoscut-o pe draga mea prietenă, credincioasa, nimeni alta, decât ALINA PETROVICI :J.
Şi cel mai mare regret este că am lăsat câţiva indivizi să-mi invadeze spaţiul şi să mi-l mânjească cu noroi. (se ştiu ei care). Dar probabil că a fost nevoie să se întâmple asta, ca să-mi dau seama ce oameni am alături, numai aşa m-am putut îndepărta de cei răi şi mi-am dat seama cine ţine la mine cu adevărat.
 Deci, tot răul spre bine!!!



Alina

1)Ce-ai făcut cu cărămizile din geamantanul ăla fără o roticică din Paris?...ăla cu care făceam gălăgie la 03:00 dimineaţa.
(R) Le-am descărcat la destinaţie.
2)Ai plâns când te-a cerut? Sau i-ai zis: ce-a durat aşa mult?
(R) Nici una nici alta.
3)Ştii cât am luat şpagă să le pun pe Mirela şi Corocea pe 1, la cele mai bune colege-prietene, şi pe tine şi Mihaela pe locul 2?
(R) Mi-e frică să întreb.
4)E suficient să le arăţi inelul ăstora care vin la magazin şi-ţi bat apropouri ca nişte seducători de hi-5?
(R) Nu dau importanţă privirilor sau apropouri-lor "hi5-istilor".
5)Nu-i aşa că chelul ăla gras de la Masterchef e mai antipatic decât cel căruia îi spuneai, până nu demult: Gică-Contra (a se citi, eu)?
(R) Uhm...nu...mai are de învăţat până să te ajungă :p..vreo 2 ediţii aşa...şi era Gigi- Contra..nu Gică.
6)Te sperie pregătirile pentru nuntă? Te ţin grijile noaptea trează?
(R) Nu mă sperie...dar nu e deloc uşor.
7)Cel mai important lucru/amintire, care ţi-a rămas după 2 săptămâni de Paris, este ........?
(R) Lucru...trolerul distrus la aeroport.
8)Ai ştiut din prima că ţi-e drag Sergiu?
(R) Da.
9)Are şi părţi interesante master-ul...sau nu se compară cu primii 4 ani?
(R) Anul I şi anul 3 au fost foarte frumoşi....anul 4...plin de surprize, însă şi masterul are locul lui în preferinţele mele.
10)Crezi că vei reuşi să renunţi la copilărisme, să te mai alinţi, după ce vei deveni doamnă, sau vei mai avea o perioadă de graţie nedeterminată, înainte să-ţi iei rolul în serios?
(R) Cine zice că îmi doresc să renunţ la copilărisme?
11)L-ai aduce, dacă ai putea, pe David Guetta la nuntă?
(R) Nu. I-aş aduce pe cei de la Direcţia 5 dacă aş avea resursele necesare.:(
12)Ai avut scene de gelozie în ultima vreme, sau nivelul încrederii e suficient cât să acopere micile derapaje?
(R) Nu am timp să fac scene de gelozie...nu-mi stă în caracter..şi nu am motive.
13)Cum ţi se pare ca şi text, următoarea invitaţie de nuntă: Domniilor dumneavoastră vroim a vă da de ştire că Bibicu Eduard şi Duduia Oana Maria hotărâtu`ne`am a ne lega pe vecie, drept pentru care vă poftim cu drag la nunta noastră, unde să ospătăm după datina străbună. Pentru mai buna ştiinţă aflaveţi` că rânduit`au bunii noştri părinţi Gabriela şi Aurelian Bilei, precum şi Mariana şi Constantin, nunta a se săvârşi la Biserica Precista, în plină zi, la ceasurile 18:30, iar ospăţul la restaurantul Royal Garden, salon roşu, către ceasurile 20:00, în ziua de 29 septembrie anul acesta. Iar pentru mai multă putere şi întărire a celor mai sus scrise, poruncit`au naşii noştri, Jupân Cătălin Lupu, mare pişicher, parol, şi consoarta cocoana Nicoleta, să se vestească şi să atârne pecete pe această carte.
(R) Mi se pare personal, amuzant, specific, şi cât se poate de degajat. Îi invidiez...să le urezi nuntă frumoasă şi căsnicie fericită!!
14)Îţi sună telefonul pe neaşteptate şi să fie exact cu cine-ai vrea să vorbeşti?
(R) S-a întâmplat o  singură dată...şi chiar am rămas uimită...
15)Vor fi manele la nunta ta?
(R) Nu.
16)Mai urmăreşti râuri?
(R) Este vreun sufleor la mine în grupă?:))
17)Pe cine ai trimite la PMMIM din grupa ta, la schimb cu mine şi Radu?
(R) Pe Adi unde l-ai lăsat? N-aş trimite pe nimeni...nu e decizia mea...poate trebuia să fi stat pe capul vostru de la bun început să vă înscrieţi la mpmi.;) ca şi primă opţiune...
18)Sunt legăturile de muncă mai legate decât cele şcolare? Adică, dacă dna Roxana Pop ştie mai multe despre adevărata Petrovici Alina, decât Toma Andreea?
(R) Nu e relevantă întrebarea. Ambele domnişoare mă cunosc într-o anumită măsură.
19)Eu şi Adrian, abuzăm de chat-ul de pe Facebook-ul grupului cu discuţiile noastre despre fotbal şi alte sporturi?
(R) Da.
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?
(R) Plecarea în Paris. Cel mai mare regret...dispariţia unui profesor drag..

Mirela

1)Te sperie maturitatea....că ajungi la o vârstă la care aşteptările cresc de la tine şi nebunia o să trebuiască s-o recunoşti doar în pozele din liceu şi facultate?
(R) Nu mă sperie maturitatea, însă de multe ori am vrut să fiu mai serioasă, să nu mai fiu o copilă. Întotdeauna am avut aşteptări mari de la mine, în unele situaţii am considerat că aş fi putut face mai mult. Deja îmi pare rău după anii de facultate (primii 4 ani) pentru că am petrecut o perioadă frumoasă cu colegii. Pe lângă ei, cunosc şi alte persoane cu care mă întâlnesc în timpul liber, sunt mai nebuni ca mine. Cred că peste ani de zile situaţia nu se va schimba foarte mult; şi căsătoriţi şi cu copii, tot o să fim nebuni. 
2) Există foarte puţini oameni care vor fi acolo până la sfârşit, nu pentru că ei aleg să plece, ci pentru că la unele examene tre să te descurci singur. Sunt prieteniile scurte, mai frumoase?
(R) Daca se numesc prieteni, atunci ei sunt şi o să fie mereu la nevoie; ştii că poţi conta pe ajutorul lor, chiar daca îi vezi mai rar, dacă s-a slăbit legătura. O prietenie nu prea e scurtă, dacă e aşa, atunci se cheamă afacere, profit, unul având un avantaj de la celălalt. 
3)Îţi laşi constiinţa liberă, sau teama să nu devină atât de liberă cât să nu te mai lase să dormi – predomină? (exact ca un animal sălbatic pe care, dacă nu-l îmblânzeşti, nu poţi trăi alături de el).
(R) Da normal. Mă gândesc la tot felul de prostii mereu, la ce s-ar putea întâmpla, cum ar fi, ce ar fi..  
4)O să-i impui primei tale fetiţe, personalitatea ta, sau doar câteva valori de bază?
(R) Personalitatea, după cum se şi cheamă, e individuală; chiar dacă vreau ca fata să aibă anumite calităţi, în final ea o să facă tot cum vrea, o să aibă pasiunile ei. Pot doar să îi dau o educaţie bună, inclusiv valorile alea de bază de care zici tu. Pot să îi insuflu anumite lucruri, dar să îi impun.. nu. Nici nu vreau să fie exact ca mine, vreau să fie mai bună J).
5)Îţi place infinitatea în doze mici?
(R) Dacă te referi dacă vreau ca unele lucruri să dureze mai mult, da.
6)Visele ne duc în viitor, amintirile în trecut...Unde-ai vrea să mergi cu o maşină a timpului?
(R) Iar cu oglinda/maşina timpului? Aş vrea să merg şi în trecut să retrăiesc anumite momente, dar şi în viitor, pentru că mare e curiozitatea.
7)Când scuzele nu au fost de ajuns să ierţi pe cineva, ştiai CE ar fi fost de ajuns?
(R) În general am iertat pe toţi care mi-au greşit – greşeli minore – şi fără să îşi ceară scuze. Cum se spune.. ,,iert, dar nu uit”.
8)Sunt bărbaţii însuraţi mai atrăgători decât cei singuri?
(R) Nu ştiu, nu cred că asta e important în a-ţi place un bărbat. Dacă e după mine, nici nu mă uit la aia J).
9)Că tot a trecut o distanţă apreciabilă între Erasmus-Bulgaria şi tine, cu ce crezi că te-a ajutat?...în afară de 10-ul automat la licenţă şi distracţia...te-a modificat în bine?
(R) Da, sunt mai încrezătoare, ştiu că m-aş descurca dacă aş merge într-o altă ţară, mi-am întărit faptul că mă integrez uşor într-un grup de persoane. Am avut numai avantaje, nu au fost evenimente neplăcute. Am căpătat experienţă în realizarea proiectelor pe internet J) (traduceri), am învăţat că dacă viaţa îmi oferă ceva rău (după părerea mea, opţiunea cu Bulgaria), în final s-a dovedit a fi ceva bun.
10)E gelozia un lucru normal? Ştiu că ţine de încrederea pe care tre s-o ai în celălalt, dar ştiu şi că întotdeauna te compari cu ceilalţi egali ţie, care ţintesc aceleaşi scopuri.... 
(R) Dacă din cauza geloziei ajungi să faci lucruri care îl supără pe celălalt, atunci nu mai e un lucru bun.
11)Ţinând cont că ai fost înscrisă pentru conferinţa franceză....Ai fi dat cele 3 luni de Bulgaria pe 2 săptămâni de Paris?
(R) E destul de grea alegerea. Când m-am înscris pentru Franţa eram în dubii, că nu eram sigură pe partea financiară. Ţinand cont că pentru Bulgaria am primit bani suficienţi de la facultate şi am cunoscut multă lume - a fost bine. În Paris aţi vizitat multe obiective, pentru asta îmi pare rău mai mult, dar pot să merg şi eu cu altă ocazie, dacă voi avea şansa. Răspunsul final: Bulgaria rămâne. Forţa Costiii !!!!!
12)Zi-mi cine ar intra în CEI 10 COLEGI PREFERAŢI la tine (din facultate, nu master)?
(R) Ce 10, mă? Dacă e numa din grupa 342, îmi plac următorii: Cristea Cătălin, Dominteanu Cătălin, Gherman Anca, Heisu Iulian, Marcu Andreea, Simion Dumitru, Toma Andreea, Vrânceanu Bianca. De ajuns, atât. Hai şi tu J)
13)E posibil un divorţ de piatră? Sau orice cuplu sudat, care-a petrecut ani buni împreună, nu pot trece mai departe, uitându-l pe anteriorul?
(R) Nu prea înţeleg întrebarea. Adică dacă două persoane au divorţat, pot să se căsătorească înapoi? Este posibil. Sau dacă cineva a divorţat, poate să uite ce a fost şi să îşi continue viaţa cu altcineva? Asta e şi mai posibil, sunt multe cazuri. Dacă te referi la părinţii mei, ei nu o să se căsătorească înapoi J) .Din punctul meu de vedere, nu ma recăsătoresc odată ce am divorţat - cu aceeaşi persoană. Cu altu.. nu ştiu.
14)Au rămas amintiri frumoase după mine, sau praful le-a acoperit deja prea mult pentru a mai avea vreo importanţă?
(R) Mai ţin minte ieşirile noastre, dar nu le dau importanţă, nici atunci nu le consideram prea …  tu le-ai amplificat în mintea ta ..   Îmi pare rău aşa pentru tine, de felul tău de a fi, eşti nebun, ciudat, mă întreb dacă ai să te însori vre-odată J) Nu mi-e dor de tine, dacă asta te interesează. J)
15)Presupunând că te pricepi puţin la coafuri şi excluzându-l din start pe Radu din ecuaţie, dintre ai noştri, cine are cel mai îngrijit şi cu bun-gust făcut, păr?
(R) Coafurile sunt la fete. J) şi e Radu aşa special? Nu ştiu, nu mi-a rămas niciun băiat în minte pentru părul lui, decât codiţa lui Cristi îmi plăcea.
16)Când te ajută iubirea?
(R) Când vrei J)
17)În ce relaţii mai eşti cu tatăl şi fratele tău? Cele de la nivelul aşteptărilor, sau ar putea să facă şi ei mai multe?
(R) Şi care e nivelul aşteptărilor? Al cui? Cu tata vorbesc la telefon, m-am mai întâlnit, m-a mai sponsorizat când avea. Ştiu ce se întamplă pe la ţară, vorbesc cu var-mea (alta decât Mihaela) pe net, cu unchiu-meu. Am fost la ţară vara trecută într-o scurtă vizită.Cu frate-miu mă înţeleg bine, ce vrei să îţi zic, e frate-miu, doar nu a plecat în America şi gata, ne-am uitat. Nu îmi place genu ăsta de întrebări de la tine, nu îţi mai dau detalii că oricum nu te interesează pe tine asta. Ai zis că îs aceleaşi întrebări pt toţi colegii, nu cred că toţi au numai un tată şi un frate.
18)Ctin 2012 e?
(R) Nu l-am întâlnit de multe ori, nu mi se pare schimbat faţă de alt Ctin. Tot enervant e la cursu de marţi.
19)O singură zi de Gala Star....nu ţi-a plăcut?
(R) Ba da, dar a intervenit altceva şi nu am mai avut cum să vin.
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?
(R) MicroRevelionul Ipmiştilor - cea mai faină amintire. Moartea domnului Măcărescu – cel mai mare regret. Nu cred că va mai fi un profesor ca el.


Iulian

1)Mai descoperi lucruri plăcute interesante la cea de lângă tine, sau deja sunteţi conectaţi şi tot ce era de ştiut e acolo pentru tine?
(R) Lucruri plăcute mereu găsesc, prin acele surprize mici pe care ni le facem din când în când mai ne trezim la viaţă, nu am căzut încă în monotonie..mă gândesc tot timpul ce aş putea să fac să fie mai picant, mai diferit faţă de ieri în limita posibilităţilor.
2)Dacă vezi un cuplu format dintr-o matahală plimbată pe la sala de forţă, musculos cât cuprinde, şi-o femeie firavă dar atrăgătoare, în sensul de bunăciune....crezi că-i posibil ca ea să fie cocoşul din cuplu? Adică e posibil ca frumuseţea unei femei să domine orice alt aspect fizic al bărbatului?
(R) Acum depinde de coeficientul de inteligenţă pe care îl au..pot să fie pe acceaşi linie completându-se reciproc, sau unul să încerce să îl depăşească pe celălalt prin avantajul său.
3)Cum crezi că te-ai fi întors dacă mergeai în armată?
(R) Sincer, poate m-ar fi pregătit pt viaţa asta de căcat..să mă fi făcut mai dur, mai nemilos poate..mai mult de atât nu ştiu..
4)Te descurci mai bine la bucătărie sau în dormitor?
(R) Aş înclina spre dormitor, cu toate că şi în bucătărie pot face câteva artificii :D
5) Proporţia femeilor frumoase, cât să te-ntrebi de ce e încă nemăritată... şi deşteaptă cât să-ţi şi răspunzi, e mai mare decât reciproca (femei urâte dar deştepte)?
(R) Yep.
6) Nu a scuturat din cap dezamăgit băiatul de la casă, uităndu-se urât la tine când ţi-a băgat în pungă, pantalonii cu David Guetta?
(R) Nu?! dc? :P
7)Cât crezi că e necesar să rămâi în Italia, într-o relaţie la distanţă?
(R) Eu sper nu prea mult, că e destul de greu, dar asta fiind situaţia, pe moment nu am ce face.
8)A fost prezentarea licenţei mai uşoară decât te aşteptai să fie? Te întreb pentru că modul tău succint de prezentare, a lăsat impresia de multă siguranţă de sine.
(R) Sincer da..chiar nu mă aşteptam şi îmi imaginam că o să fie întrebări din toată lucrarea mea, care nu era tocmai una uşoară, dar eu mă pregătisem mai în detaliu ceea ce mi-a şi asigurat siguranţa de care am dat dovadă :P:) oricum mi-a plăcut că am prins tot "juriul" ca să zic aşa, spre deosebire de alţii la care nu rămăseseră decât scaunele goale :)) sorry :D
9)Câţi bani ar trebui să-ţi dea Cristi să accepţi o noapte petrecută cu el?
(R) Uau!..m-ai atins la coarda sensibilă..deci urăsc gay-ii, nu pot frate asta e..să văd două fete sărutându-se şi aşa mai departe. Nu am nimic negativ de zis, poate îmi şi face plăcere (asta nu o mai zi la nimeni :)) ) glumesc..deci fete da..băieţi homo mi se face rău numai când mă gândesc, asta în caz că ai gândit-o la modul ăsta, deşi Cristi nu e gay din ce ştiu eu...altfel putem ieşi la un bowling şi fără să mă plătească :P
10)Cum te-ai descurcat cu deznădejdea de a nu-ţi fi găsit un loc de muncă rezonabil după terminarea facultăţii?
(R) Aici ţin să te corectez ;) deci nu am găsit nimic nimic, nu un loc rezonabil cum ai zis tu..am pus CV-uri în toate locurile..ca manipulant, magazioner şi tot asa..nu am ţintit undeva anume...acceptam pt moment orice în limita bunului simţ pt a avea o ocupaţie.. m-am simţit ca un oarecare om cu 8 clase, cu liceu, nimic în plus - terminând facultatea..un sentiment de căcat văzând că nimeni nu te bagă în seamă dacă ai terminat 4 ani la zi o facultate, zic eu destul de bună..asta e.Ţeapă tată!!!
11)Ce fel de tată crezi c-ai să fii? Indulgent, ferm, ocupat?
(R) Ferm şi apoi indulgent cât trebuie..ştii proverbul: lasă-i calului să creadă că are mai mult spaţiu, fă gardul mai în depărtare ;) (parca aşa era sau cel puţin ceva de genu`)
12)De-ai avea ocazia s-o iei de la capăt, te-ai mai face Inginer în Protecţia mediului Industrial?
(R) Nici nu ştiu ce aş mai fi putut face în Bacău..am încercat la Poliţia de frontieră nu a fost să fie, dacă intram - acolo eram. Nu regret nimic, au fost nişte ani frumoşi..colegi ok şi de asta am rămas prieteni şi după, despre profesori ce să zic, numai de bine şi mai apropiaţi şi mai depărtaţi ca peste tot.
13)Am auzit că p**a ta a fost în cartea recordurilor...dar că ţi-ai luat-o când te-a văzut doamna de la librărie şi a zis să ieşi afară. E adevărat?
(R) Din ce ştiu eu, am "una" normală... nu m-a dat nimeni afară de nicăieri. :P
14)Zi-mi cine-a fost cel şi cea mai bine îmbrăcat(ă) la banchet (inclusiv profesorii şi restul invitaţilor)
(R) Oo..chiar nu mai ştiu..toţi au arătat bine aşa că nu pot să zic decât că eu am arătat cel mai bine :D iarăşi glumesc..toţi am fost bine îmbrăcaţi, chiar nu am stat să analizez asta, nu îmi place ..am fost acolo să ne distrăm - asta contează ;) dar la tine mă aşteptam să vii la costum ce-i drept :)) :P
15)Dacă mai urmăreşti situaţia din clasamentul Ligii 1, cine crezi c-are cele mai bune şanse la titlu?
(R) Da am digitv aici :P Steaua bineînţeles, chiar dacă am zis că nu mă mai uit la meciurile lor a început să joace iar, sper să se ţină bine  ;)
16)Dacă ai merge într-o zi, singur în maşină, spre munte sau mare, şi Ţârţoacă ar face autostopul, ai opri să o iei?
(R) Aş opri cu o singură condiţie şi anume: să nu fie una din "alea". În rest nu am nimic cu nimeni..ne-am văzut în toamnă la tic-tac la farmacie şi am salutat-o. Una e la facultate şi alta e pe stradă, în afara ei :P
17)Cum ar arăta o zi perfectă pentru Heisu Iulian?...în Bacău sau Italia
(R) O zi perfectă? hm..nu ştiu... fără agitaţie, că nu-mi place, probabil vizitând ceva locuri, fiind relaxat şi fericit alături de Anca.
18)Dacă ne-am fi luat odată la bătaie, noi IPMI-ştii, cine ar fi fost ultimul care să rămână-n picioare: tu, Mitică, Veronica sau Gherman Anca?
(R) Greu de zis..eu probabil, aş fi stat până rămânea unul şi apoi atacând-ul, fiind  deja obosit de ceilalţi ( asta e tactica de counter strike sau genu de pândar :)) 
19)Ţi-e bine?
(R) Se poate şi mai bine, acu depinde la ce.
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?
(R) Amintiri frumoase sunt multe..excursia, după examene la o bere, banchetul, sunt mai multe nu mi le amintesc pe toate..ca şi regret - nu ştiu..eu m-am şi distrat în facultate poate pt că nu am muncit..am învăţat şi în preajma examenelor puteam fi mai relaxat mai glumeţ (nu la toate) m-am pus bine cu profesorii cei cu care am putut discuta şi am interacţionat, per total a fost ok mult mai frumos decât în liceu, probabil şi din cauza vârstei, deşi am fost şi copil uneori :D
Una buona giornata!

Mitică
1)Dacă ar veni întradevăr Iisus pe Pământ, crezi că ar fi invitat la emisiuni sau la ştiri...şi dacă domnu` Gâdea l-ar face pe dracu`n 4, doar să-l aibă invitat în prime-time?
2)De ce e Pământul, singura planetă din sistemul nostru solar, care nu e numită după un zeu?
3)De ce îşi fac pasagerii din autobuze, cruce, când trec pe lângă o biserică? pe care uneori, nici nu ştii că treci pe lângă ea, fiind acoperită de blocuri.
4)Regreţi sau ai regretat că nu ai dat mai departe la Master...sau ai fi ales Italia oricum, în pofida faptului că mulţi ex-colegi, au ales etapa asta?
5)A fost o perioadă în care te-ai simţit îndrăgostit de Andreea Marcu? (nu neapărat perioada Paris)
6)Unde crezi că este domnul Măcărescu în momentul în care tu citeşti această întrebare. Sufletul lui ...
7)Când crezi că o să se maturizeze matematica, să-şi rezolve singură problemele?
8)Ai apucat să te bucuri de banii câştigaţi cu sudoarea frunţii, în Italia....sau au fost probleme mai urgente de rezolvat?
9)Ce-ar fi trebuit să înţeleagă toţi adolescenţii, care-au fost în noaptea de înviere la slujbă şi-au plecat la jumătate de oră după ce-au luat lumină?
10)Cum a fost ziua în care te-ai despărţit de camera din cămin...Ce gânduri îţi treceau prin cap în ziua aia?
11)Ce poate fi mai frumos, mai elegant şi impunător, decât Verssailes-ul?
12)A avut de suferit mediul în urma faptului că familia Simion din Berzunţi a trebuit să se încălzească astă-iarnă?
13)Ce-ai învăţat în urma pauzei făcute recent, de viaţă virtuală?
14)De ce citeşti constantinandreirusu.blogspot.com?
15)Crezi că tinderea spre desăvârşire îşi are un final? În sensul că-s sigur că şi Părintele Cleopa sau Arsenie, au tins spre desăvârşire, şi aş spune că au atins limita permisă omului.
16)Cum s-a instalat credinţa în tine? Dus la biserică, copil fiind, de dna Simion....sau un moment intim, între tine-natură şi întrebări existenţiale?
17)E bine sau ba, că nici la 1,5 ani de la prezentarea noastră, a proiectului minier de la Roşia Montană, exploatarea nu a început?
18)Vine un publicist la tine şi-ţi cere drepturile de autor, pentru a publica texte scrise de tine pe blog. Cât îi ceri? (ştiu că a mai fost unul care te-a întrebat pe mail dacă eşti de acord, pro-bono)
19)Ştii că ne este dor de tine? Pe bune...ştii?
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?

Că tot erai curios de câteva lucruri, ia de ici:
1)Domnul nostru Iisus este prezent în noi în funcţie de credinţa fiecăruia, însă când va veni cu slavă se prea poate ca El să fie subiectul tuturor ştirilor.
2)Nu ştiu, nu eu le-am denumit.
3)Cine cinsteşte Crucea îşi face cruce, oriunde şi oricând, fărăr să se ruşineze.
4)Eu nu regret decât păcatul. Întotdeauna m-am lăsat condus de Voia Domnului.
5)Andreea Marcu - o persoană dintre multele de care încă sunt îndrăgostit.
6)Dumnezeu ştie - însă eu cred că oamenii buni ajung în locuri bune.
7) Când om ajunge şi noi să ne rezolvăm singuri problemele.
8)M-am bucurat şi de ei, dar mai mult de şederea plăcută de acolo.
9)Cine pleacă fără binecuvântare cu siguranţă nu trăieşte cu adevărat Învierea. De Înviere trebuie să învieze cât de puţin şi sufletele noastre.
10)Nu mă gândeam decât la cum să ajung mai repede acasă (venea furtuna).
11)Locul în care sunt acum (Schitul Sf Ilie) are aceleaşi calităţi pentru mine.
12)NU!
13)Recomand evadarea din lumea virtuală - măcar o lună într-un an.
14)Citesc http://constantinandreirusu.blogspot.com pentru că respect persoana din spatele ?
15)Tinderea spre desăvârşire nu poate avea un final - pentru că oricât de desăvârşiţi am fi, nu putem fi desăvârşiţi. Desăvârşirea e atât de vastă!!!
16) Cu siguranţă părinţii au avut un rol foarte important în "instalarea" credinţei în mine, apoi rugăciunea şi "momentele intime". Uitându-mă în jur pur şi simplu nu pot să nu cred.
.........restul de întrebări le-am pierdut.

Bianca

1)De ce ţi-a plăcut ultima carte citită?

(R) Păi, numele ultimei cărţi citite de mine este „50 de mari minciuni şi legende ale lumii”  de Bernd Ingmar Gutberlet; întotdeauna mi-a plăcut istoria şi dezvăluirea secretelor.

Hunger Games 2 încă nu am reuşit să o termin, dar am auzit că ultimile cărţi sunt cu mult mai slabe decât prima carte. Rămâne de văzut dacă o să am aceeaşi părere.
Asta dacă nu pui în calcul şi primul curs de limbă japoneză. 
2)Ce-ţi trece prin minte când şi dacă, te uiţi uneori în linişte, singură, în depărtare?
(R) Hmmmm, uneori nu mă gândesc la nimic, doar că mai văd ceva care mă inspiră, ce pot introduce în romanul meu.
3)Cât de plin e Facebook de nonşalanţă falsă afişată de oameni?

(R) Aşa cum şi în viaţă vei găsi pe cineva, ar fi fost perfect să nu găseşti şi acolo. Cât de plin? Destul.  
4)Dacă ai furat vreodată ceva semnificativ...ce?
(R) Am mai luat struguri când eram mică, din vie şi nu aveam voie pentru că se terminau (de parcă puteam să-i  mănânc pe toţi) aveau 5-6 anişori. Şi oricum nu erau buni, erau acrii haha.
5)Care e diferenţa între ce oferi şi ce primeşti? Probabil îţi spui că depinde de domeniul de aplicabilitate, aşa că vreau să-mi spui cel mai important domeniu la care te poţi gândi.

(R) Social. Ofer tot ce pot dacă pot să te ajut, te voi ajuta, atât timp cât nu încalc libertatea celuilalt.
6)Când ai luat ultima palmă (excludem incidentul X) ..a durut mai mult fizic sau psihic?

(R) Nu am fost niciodată pălmuită pentru că am făcut ceva greşit. De cele mai multe ori eram certată. Desigur, am primit multe „palme” figurativ vorbind, în timpul liceului dar şi al facultăţii. Şi da, alea dureau mai mult psihic.
7)Când e bine să nu gândim?

(R) Wow.. cine a văzut You’ve got mail? Sunt la fel ca şi personajul interpretat de Meg Ryan. De multe ori nu spun nimic şi prefer să las de la mine. Doar uneori răspund cu aceeaşi monedă şi evident că am remuşcări. Încerc să învăţ să răspund prin cuvinte (dar mai subtil) să-şi dea seama de greşeli şi fără ca eu să-i adresez cuvinte urâte.
8)E o preocupare, un scop – ţel sau obiectiv de-al tău să devii mai inteligentă?

(R) Pur şi simplu vreau să ştiu puţin din fiecare domeniu (evident că nu sunt bună la toate). 
9)Pentru asta vreau să te gândeşti serios...şi-o zi dacă e nevoie: Care e cea mai mare extravaganţă a ta din ultimii ani?
(R) Să învăţ limbile asiatice. Acum fac un curs prin corespondenţă, de limbă japoneză.  
10)Ce ţi-a lipsit pe perioada în care-ai stat în Trieste? (nu trebuie să fie un singur lucru, persoană sau sentiment)

(R) Familia, prietenii şi voi. Mi-a fost dor şi de limba română. Ce fericită mai eram când găseam un român în autobuz sau în parc.
11)Care-i argumentul suprem pentru care ai mers mai departe, la master?

(R) Mă plictiseam hahaha. Acum serios vorbind, întotdeauna am  crezut că este bine să-ţi continui studiile. 
12)În ce procentaj iei lucrurile şi viaţa în serios......şi ce rămâne pentru degajare, relaxare, destindere (aici intră [cel puţin la mine] şi lucrurile care sunt luate de majoritate, în serios)
(R) Nu aş putea spune exact procentuajul. Sunt unele lucruri pe care, după cum ştii, mă deranjează, dar sunt şi lucruri care sunt ok. În ceea ce priveşte relaxarea, scriu la roman sau mă gândesc cum să-l îmbunătăţesc, mai traduc câte un serial sau film, mai ascult muzică,  citesc o carte sau mă duc la cinema. 
13)Să facem interviul şi-un pic picant, gen click/can-can/libertatea/ Care e colegul sau colegii pe care i-ai visat (nu mă interesează colegele)?
(R) Hahahah, tu crezi că mai ştiu pe cine am visat sau nu? Nici măcar nu ştiu dacă v-am visat vreodată. Dar în nici un caz nu am avut un vis asemănător cu al tău. 
14)Întrebarea asta se regăseşte reformulată cumva şi la alţii: Sunt credinţa si convingerile tale, rezultatul crezului şi educaţiei date de părinţii tăi, sau al concluziilor la care ai ajuns după ce-ai trecut printr-o...să-i zicem bibliografie creştină?

(R) Ştiu că o să te superi dacă scriu doar da şi da, aşa că încerc din răsputeri să-ţi răspund altfel: Cei şapte ani de acasă, mersul la mănăstiri şi biserici, dar şi cititul cărţilor religioase au contribuit la consolidarea credinţei mele.
15)Ai fost tentată să mergi în club la striptease de 8 martie, anul trecut sau ăsta?

(R) Nu, mă uitam la altceva atunci. Anul trecut nici nu eram aici. Eram prea înconjurată de experimente şi calcule, ca să mă gândesc la aşa ceva. Acolo era sărbătoare cu muzică... şi măscărici care au defilat prin oraş. A doua zi era atât de frumos (din nou sarcastic vorbind) nici nu-ţi venea să crezi că e acelaşi oraş. –în fine nu asta ai intrebat-
16)Vei cumpăra în 2013 un calendar mayaş?

(R) Da, cel mai probabil :)) dar tu îl vei cumpăra? având în vedere că nu există un calendar mayaş şi pentru  anul 2013 ahahaha 
17)În ce zi ţi-ai doborât recordul de zile în care nu ai murit?
(R) Trebuie să recunosc că nu prea înţelesesem întrebarea la început. Au fost mai multe zile, nu aş putea să-ţi spun exact ziua, dar au fost câteva.
18)Românii au Talent, X Factor sau Vocea României? Argumentează te rog.

(R) La cât de mult m-am uitat la ele cu siguranţă pot să fac o comparaţie. (sarcastic vorbind) Ştiu că ţie ţi-a plăcut mai mult Românii au talent. De fapt mai mult m-am uitat la cele jurizate de Simon Cowell, decât la emisiunile  din România. 
19)Toate filmele văzute cu mine şi restul colegilor la cinematograf, nu te-au făcut să-ţi schimbi impresia despre filmele de la tv..mă refer la cele asiatice? Nu par mai puţin muncite, mai neinspirate şi prea facile ca abordare?

(R) Am scris iniţial un mesaj mai lung despre cum unele filme americane devin remake-ul unui film asiatic. Câte nu sunt?!

Sincer nu prea mă uit la TV , la cele asiatice, pt că de cele mai multe ori deja le-am văzut pe site-urile mele (nu le scriu să nu le fac reclamă). Dar sunt unele seriale cu care mă pot mândri, că am ajutat cu traducerea, pentru cei care au pierdut câte un episod, să-l poată viziona.      
Sunt unele filme pe care le-am părăsit şi nu m-am mai uitat la ele, nu neapărat pt că erau mai puţin muncite dar pentru că nu era tradus, sau pentru că nu erau persoane care să continue cu  traducerea (se întâmplă dacă în acelaşi timp se difuzează un serial/film care are rating-ul mai mare). Sau pur şi simplu nu mai aveam chef să mă uit la ele. Sau uitam complet de ele.  Am, cred că 10 seriale puse pe lista de care m-am plictisit să aştept. Aştept să am din nou chef.
Dar dacă le compari cu filmele pe care le vizionezi tu, într-adevăr trebuie să mă gândesc bine la un film/ serial pe care l-ai putea viziona şi nu ştiu dacă o să găsesc.
După ce ai vizionat Dosarele X, Millennium, Spartacus, American horror story sau Walking Dead, Californication etc. e cam dificil să le compari cu serialele asiatice.
Dar asta nu înseamnă că nu am avut seriale pe care le aştept cu nerăbdare. 
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?

(R) Mini excursia cu domn profesor Măcărescu (Dumnezeu să-l odihnească) când eram mai mulţi.  Că nu am mers la un curs predat de domn profesor la master. Dacă ştiam că o să plece primul m-aş fi dus. L((

Dana
1)Mai există cheful de viaţă, când ajungi acasă după muncă, sau oboseala şi plictiseala îşi spune cuvântul?
2)Cam câţi clienţi ai înjurat în gând pentru discuţii ce nu-şi aveau rostul la ghişeul tău?
3)Cu cine-ai păstrat legătura după încheierea facultăţii, în afară de evident (Bianca, Andreea Marcu)?
4)De unde distanţa pe care-ai pus-o între noi şi tine? Când te chemăm la Twilight sau alte filme, sau la un bar-restaurant, în cel mai fericit caz ajunge doar Adriana. Am fost pentru tine doar colegi de conjunctură?
5)Dacă ai fi invitată la una din nunţile din vara asta: Diana, Monica, Alina, Adelina...la care ai merge din plăcere?
6)Vreau exact motivul pentru care nu aţi venit la restaurantul La Michele pe 23.11.2011. Nu un motiv îndulcit, ci exact ce te-a făcut să refuzi (al 2-lea an consecutiv).
7)Cum de a fost Adrian (al tău) la protestul Anti-Acta din centrul oraşului în iarna ce-a trecut?
8)Dacă ai văzut poze şi clipurile de la banchet, regreţi că nu ai fost cu noi?
9)Am reuşit să-ţi înfrumuseţez ziua de 8 martie măcar un pic?
10)Îţi dai cuvântul de onoare? Sau e adevărată impresia mea că doar bărbaţii şi-l dau?
11)Cine va administra banii în viitoarea ta familie întemeiată? Soţul, sau tu...singura şansă să-i rămână si lui bani în buzunar fiind să-i câştige la poker cu tine, după ziua de salariu..
12)Există locuri în care să ieşi fără să mai fie nevoie să te machiezi?
13)Nu simţi niciodată nevoia de a lua o pauză de tine ...să fii contrar aşteptărilor celor care te cunosc?
14)Că tot ai văzut puţin din Italia...crezi că românii...şi-n special băcăuanii, au şanse în viitorul apropiat să se apropie de mentalitatea, civilizaţia şi nivelul de trai de acolo?
15)Care sărbătoare a fost mai reuşită, mai plină de bucurii: crăciunul 2011, revelionul 2011-2012 sau recentul Paşte?
16)Ne-am fi descurcat, (ca şi părinţii noştri) fără internet, la disciplinele din ingineria mediului?
17)A reuşit vreo carte să-ţi stimuleze imaginaţia, să-ţi trezească mai mult interes, decât cărţile religioase?
18)Dacă ai fi trăit acum aproximativ 2012 ani, pe vremea Mântuitorului, crezi că l-ai fi înţeles şi l-ai fi crezut că e fiul lui Dumnezeu? (exerciţiul ăsta de imaginaţie poţi să-l înţelegi, gândindu-te că Isus ar fi acum pe Pământ, printre noi...şi – ca şi atunci, nu mulţi l-au crezut).
19)Când te gândeşti la viitorul tău, o faci de o manieră pesimistă sau optimistă?
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?
Adriana
1)Ai iubit/iubeşti, cu pasiune...sau cu atracţie?
2)Ce mai e nou în viaţa ta? Te-ai schimbat în vreun fel faţă de Adriana pe care o ştiam în 2011?
3)Anul trecut ne-am întâlnit printre mii de oameni adunaţi în centru la un concert (Romanian Top Hits)...Ai mai fost de atunci la vreun concert sau manifestare de amploare?
4)Te interesează în vreun fel, chiar şi de la distanţă, grupul IPMI-stilor de pe Facebook?
5)Dana citeşte şi întrebările pe care ţi le adresez..ca la primul interviu, de acum 2 ani?
6)Ţi-ai propus ...sau ai făcut ceva în sensul ăsta..să slăbeşti, astfel încât să semeni şi mai mult cu Dana (fără ca ăsta să fie un scop în sine ..ci mai degrabă o consecinţă indirectă)?
7)Te-ai descurca (fie şi pentru o ediţie) pe scaunul Andrei, la Românii au Talent?
8)Ţi-a trecut prin minte să te muţi în Italia, lângă mama ta...să munceşti?
9)A fost ultima iarnă un motiv de enervare? (mă refer la zăpada pe care am aşteptat-o în zadar de Crăciun şi Revelion...şi care se încăpăţâna să stea prin preajmă în martie)
10)Nu crezi ratăm o mare şansă în decembrie anul ăsta, când se va dovedi că toată discuţia cu sfârşitul lumii era o balivernă? Ţine cont că am avea privilegiul de a fi prezenţi când totul se termină...am vedea finalul filmului.
11)De la cine ai învătat cele mai multe lucruri utile în anii facultăţii?
12)Cum stai la capitolul seriale actuale? Te-a prins febra Vampire Diaries, Game of Thrones, Two and a half men, House, Anatomia lui Grey etc?
13)În noiembrie, vei fi lângă noi în sală, la finalul Twilight?
14)Te lasă Dana să experimentezi idei de frizuri pe ea...sau trebuie să te foloseşti de propriul păr şi 2 oglinde?
15)Ca şi persoană credincioasă, ţi-e uşor să-ţi pui încrederea în oamenii noi pe care i-ai cunoscut în ultimele luni?
16)Acelaşi lucru l-am întrebat şi pe Mitică, dar vreau un punct de vedere şi din cealaltă tabără: Ce crezi că s-a întâmplat cu sufletul domnului Măcărescu?
17)Proverbele care-ţi plac...încerci să ţii cont de ele în viaţa de zi cu zi...sau e vorba doar că-ţi place raţionamentul care stă în spatele lor?
18)La ce crezi că te pricepi suficient de bine, încât să înveţi şi-un copil de clasa a II-a..sau în zona acestei vârste?
19)Rămânem prieteni pe mai departe ...sau nu mai avem suficiente lucruri în comun?
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?

Loredana

1)În afară de darurile stupide, ieftine şi fără semnificaţie romantică...ce-ţi place să primeşti la aniversări sau ajunuri cu brazi luminaţi?
(R) Nu cred ca au vreo importanţă darurile pentru mine. Prefer să primesc o acadică în loc de orice altă chestie sofisticată; gestul contează!
2)Cunoşti vreo persoană atât de bine, încât orice ar face...nu te poţi supăra, tocmai pentru că ştii care-s intenţiile din spatele cuvântului sau gestului?
(R) Da, pe prietenul meu ... doar că mă supăr, ca să primesc mai multă atenţie! :)
3)Cum ajunge frica să se nască în tine? Creşte...sau e acolo când venim pe lume?

(R) Nu e acolo, normal!! E doar o imaginaţie "prea plină". Dacă vii tu şi îmi faci "bau" îmi e şi "frică"după!
Nu ştiu, singurul lucru care mă sperie e să nu pierd, în general ...
4)Crezi că mai poţi insera bibliografia la primul proiect, sau dnul Stamate n-o să considere prea importantă bibliografia?

(R) În fişierul care l-am trimis recent, clar nu ... însă în continuarea lui, sigur. Nu am mai avut proiecte la dânsul ca să îmi dau seama cum reacţionează când nu vede bibliografia mea ... sunt destui care "crizează"la orice mică greşeală. :P
Oricum totul e irelevant!
5)Sunt jocurile mai interesante decât Facebook, sau care-i motivul pentru care nu te-a atras?

(R) Feisbuc, haifive, bla bla ... site-uri de socializare; mă bucur că nu am făcut parte din generaţia asta şi mi-am trăit copilăria aşa cum era normal... afară cu zgârieturi  în genunchi şi palme, şi altele. În acelaşi timp, îmi pare rău că nu a mai continuat, dar nu contează, ""mi-am făcut norma".
Prefer o discutie cu prezenţa fizică. Ăştia care stau toată ziua pe feisbuc sunt oameni fără viaţă!
6)Cum a fost tranziţia de la grupa 341 la MPIMI, unde majoritatea colegilor sunt din fosta grupă 342?
(R) Nu m-au deranjat niciodată colegii de la 342, tot colegi au fost, chiar dacă unii m-au enervat :). Îmi pare rău că nu suntem toţi, ca înainte.
7)Ţi-a întâlnit, depăşit sau dezamăgit aşteptările Parisul, chiar şi pentru scurta perioadă în care-ai stat acolo. Plec de la premisa că, cu o zi înainte, te gândeai ce vei vedea, ce vei face prin capitala Franţei.

(R) Paris nu, Franţa da! Paris e un oraş frumos, doar ca aspect..nu vorbesc şi de oameni, însă nu se merită să îl vizitezi singur, aş fi preferat să fiu cu Dan.
Recunosc că mă aşteptam un pic la mai mult dar în general sunt mulţumită, sper să mai pot ajunge acolo.
8)Cu ce a reuşit Daniel să-ţi ajungă la suflet?

(R) Am căutat pe cineva care să mă înţeleagă, să gândească un pic diferit faţă de ceilalţi  "bărbaţi". Are ceva acolo ce mă atrage, şi nu mi-a ajuns la suflet... el e "fufletul"meu!
A fost o scânteie ce nu o s-o pot explica niciodată, mi-a oferit un strop de siguranţă, a fost ceva ce nu aş fi făcut niciodată pentru altcineva.
9)Femeile singure care-şi iau căţei ori pisici (exclud peruşii, pentru că pe-ăştia îi au toţi), o fac din frica de a face copii sau ...?

(R) Nu am avut decât pentru o perioadă de timp foarte scurtă un căţel şi în niciun caz nu era în discuţie un copil. 
Nu cred că le e frică, e o "jucărie" sau un bibelou pentru unii, eu îi văd ca pe nişte suflete micuţe care au nevoie de atenţie şi dragoste, când am pierdut cele mai dragi animăluţe din viaţa mea, a fost ca şi cum aş fi pierdut o bucăţică din mine.
Nu aş alege un căţel în locul unui copil, eventual amândouă, că am auzit că sunt benefici pentru copii ... şi urăsc pisicile! :)
10)Tot pe o temă asociată, ca de la un viitor tătic, la o viitoare mămică...copiii vin în viaţa noastră sau noi într-a lor?
(R) E reciproc. Nu e nimic mai important decât un copil, familia!
11)Ce tricou inscripţionat ai purta: 1)Avem un singur fel în care ne naştem şi milioane în care murim 2)WARNING – I have an attitude and I know how to use it ?
(R) Cred că 2.
12)Cum se înţeleg copiii mici cu tine?
(R) Am observat că, cam trag la mine, însă eu nu prea mă înţeleg cu ei. Nu e vremea pentru mine de copii, sunt prea ameţită şi mă deranjează asta, nu aş putea fi responsabilă de un sufleţel.
13)Mirela – domnişoară de onoare?
(R) Dacă nu se mărită înaintea mea ...DA clar!
14)Într-un feminist să nu dai nici cu o ....... CE?

(R) omgf .. toţi bărbaţii merită bătaie, nu contează cum sunt! :))
În fine, slabe şanse să mai existe aşa ceva, sunt toţi orgolioşi, cum ar putea un bărbat să dea dreptate unei femei? De bună voie? Probabil o fi vreun travestit ..deci să nu dai nici cu o floare că e femeie :))
15)Când şi dacă te gândeşti la nuntă, îţi imaginezi una ca celelalte - făcute respectând întocmai tradiţiile străbune...sau una mai năstruşnică?
(R) Tradiţiile sunt frumoase şi necesare, însă pe lângă astea pot fi şi "năstruşnică".
16)Şi totuşi... nimic materializat cu Cristi? Atâta tachinare în zadar...păcat

(R) Tachinare!? Neah ... e colegul preferat al oricărei fete :P
Nu a fost nimic niciodata între noi, doar o relaţie de prietenie specială, aşa am văzut eu şi mi-a confirmat şi el! Nu m-am gândit nici o clipă la altceva.
A fost unul din cele mai bune lucruri din facultate!
17)Cât de bună şoferiţă eşti? (includ aici şi garările faţă-spate, parcările laterale)
(R) Nu mă cred atât de excelentă, nu am nici vârsta nici experienţa potrivită ca să spun că sunt bună, şi nu mă mai atrage condusul, e mai mult o necesitate decât o plăcere.
18)Ca bărbat, crezi c-ai fi avut o relaţie la fel de intensă cu Pusha?

(R) Nu. Doar să fi fost gay :)
Ce e cu Pusha e iubire amicală, frăţească ... nimic altceva. Nu ne-am fi potrivit, părerea mea!
19)De ce nu fumezi? (presupunând că ai încercat 2-3 ţigări la viaţa ta).
(R) Am fumat când eram "mai tânără", le-am lăsat pentru Dan şi bineînţeles că nu aduc niciun beneficiu ... uite vezi de asta îl iubesc pe Dan :)
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?
(R) Anul I şi îmi pare rău că nu mai suntem toţi. Asta e... toate vin şi se duc, rămân amintirile!

Acum 2 ani, după ce am terminat întrebările pentru postarea de pe blogul meu, despre care-au fost colegii cei mai dragi mie, am simţit nevoia să mai includ încă o persoană. Să fie 10+1. Similar, acum am terminat întrebările la 10+1 actuali sau foşti colegi...simţind din nou nevoia de a mai adăuga încă un coleg. Am luat un pix şi-o foaie....le-am pus deoparte şi m-am gândit serios, ce alt coleg(ă) aş mai putea include anul ăsta. Primele 3 nume pentru care am găsit motive suficiente, au fost Cristea Cătălin, Creţu Bogdan Cristian şi Marcu Andreea. Sigur că au mai fost colegi memorabili la facultate....mulţi mi-au fost simpatici, dar aici e vorba despre cei mai simpatici. Despre cei care ies puţin în evidenţă, pentru că sunt mai deschişi, mai amuzanţi sau mai dilii....Atunci a trebuit să aleg între Cristi şi Cătălin. Nefiind sigur că aş fi făcut vreo decizie bună scoţând pe oricare, uite că i-am inclus pe ambii.

Cristi-Ianoş.

1)Sunt Dumnezeu (de dragul întrebării, să presupunem că există) şi vin să-ţi propun, pentru că eşti un băiat bun, sociabil, expresiv....2 oportunităţi cu care te întâlneşti doar o dată în viaţă: 1)să fii în prima misiune ce va pleca spre Marte 2) vreo 45 minute de sex cu cine vrei tu. Ce alegi? (pt întrebarea 2, trebuie să şi spui cine, deşi probabil e Alexandru Ana Maria)

(R) Hmm..aleg misunea pe Marte ..cine ştie când mai am ocazia asta..Ana e pe Pământ..mai am timp să fac sex cu ea:))..oricum o văd goala..(am şansa..asta de la intrebarea nr.4)
2)Cristi cel din şcoala generală, în Oneşti, mergea duminica la biserică? De bunăvoie sau târât?
(R) Cristi cel din şcoală, nu mergea la biserică, doar foarte rar. Am fost botezat la catolici dar  din clasa I-a m-am împărtăşit numai la ortodocşi...nu am ţinut niciodată cont de ce parte a religiei sunt (catolică, ortodoxă) şi mergeam de bunăvoie..nu am fost niciodată târât.
3)Care-i persoana sau persoanele lângă care sufletul tău se ghemuie când e (sunt) în preajmă? Sau eşti un lup singuratic acum?
(R) Acum sunt un lup singuratic în căutarea oii britanice care să îmi redea fericirea (dar şi dreptul de a lucra legal în Anglia :))...dar  o să fiu selectiv...vreau să fiu fericit alături de persoana cu care sunt.
4)Se întoarce Dumnezeu, pt că i-a plăcut ce-ai ales la prima întrebare, şi te întreabă: Dacă te fac muscă pt o zi, ai vrea să mergi în casă la Ciuchi Codrina să o vezi cum curăţă cartofi?...sau cum ai profita de ocazia asta...
(R) Damn..cum de ţi-au venit întrebările astea :))..da Ciuchi Codrina curăţă cartofi?!...hmm..probabil dacă aş avea ocazia asta, m-aş duce acasa la Ana să o văd măcar odată goală şi în felul ăsta împac şi misunea pe marte şi ...
5)Ştii că dacă citeşti poveştile multor milionari, vei găsi povestea ta actuală: plecat de la munca de jos, asumat riscuri...avut curaj şi insistenţă...şi-n final au răzbit şi-au ajuns unde vroiau...Eşti optimist în ceea ce priveşte şansele tale sau mai debragă pesimist?
(R) Sunt în continuare optimist, deşi câteodată îmi vine să cedez pentru că e al naibii de greu acum, viaţa mea e precum curba lui Gauss, UP and Down, trebuie să am  răbdare şi îmi amintesc mereu  de filmul Pursuit of happyness care îmi dă curaj pentru că mă identific cu povestea din film.
6)Cum ţi-ai trăi ultima zi a tinereţii?

(R) Care e ultima zi a tinereţii?! Eu credeam că nu îmbătrânesc niciodată...da..probabil aş vrea să fiu la un concert live, înconjurat de oamenii care mă fac să trăiesc la adevărata intensitate a vieţii.
7)De unde ai avut mai mult de învăţat: New-York, Londra sau Paris?

(R) Paris, categoric...mi-a plăcut la nebunie oraşul. Şi nu doar de la cursurile zilnice am avut de învăţat ci şi de la oamenii cu care am socializat. 
8)Mai ţii legătura cu Emilia...sau a fost o prietenie de conjunctură?

(R) Mă, ţin legătura, mereu vorbim (acum pe FB). Nu a fost o prietenie de conjunctură, a fost ceva frumos la timpul respectiv. 
9)Te simţi inginer în mediu? Ai avut note bune la toate examenele...ţi s-a umplut desaga cu cunoştinţe din domeniul ingineriei mediului industrial.....crezi că te-ai descurca pe funcţie?

(R) Mă simt într-un fel inginer de mediu, probabil dacă aş fi găsit ceva în domeniu aş fi fost mult mai mulţumit, râd nu regret ..pentru că am acumulat multe cunoştiinţe şi nu doar în domeniul ingineriei mediului. Facultatea m-a maturizat, m-am descoperit mai mult...Aş vrea să cred că m-aş descurca deşi pe o funcţie de inginer ai multe de învăţat (facultatea e mai mult un paşaport în care înveţi bazele unui domeniu)
10)Foloseai aceleaşi înjurături după ce se terminau interviurile şi plecai cu mâna goală, sau le diversificai?
(R) La început am folosit acelaşi set de înjurături banale %@#%#$^#    Fu#$@  Pu$$@AAaaaa dar apoi am diversificat paleta ajungând la nişte înjurături geniale..crede-mă că după 9 luni de căutari şi aplicări..răbdarea mea luase sfârşit. 
11)Au fost cei de la grupa 341 mai deştepţi decât cei de la grupa 342?

(R) În nici un caz, ambele grupe au fost echilibrate. Şi aici nu mă refer doar la note...totuşi să fim obiectivi..nu notele simbolizează gradul de inteligenţă...
12)Ce-ţi puteai cumpăra de banii cheltuiţi pe bere, la terase si-n baruri cu colegii şi prietenii tăi?

(R) Hmm...un CANON 5D MARK II   am o sete de fotografie în mine....
13)În cât timp îţi revii după un şoc ca pierderea unui părinte?

(R) Mie mi-a luat destul de mult, aproape un an, probabil pentru că aveam doar 14 ani, dar rămâne o cicatrice în suflet care mereu sângerează...să o spun mai filozofic şi metaforic...dar nu cred că există o perioadă anume..depinde de fiecare persoană.
14)Cu ce ocazie te-ai ameţit în ultimul, dar chiar ultimul hal, să nu mai ştii de tine?

(R) Nu era o ocazie specială, eram la munte cu Emilia şi 2 tipe acum 2 ani ..fumasem narghilea cu votcă, mai băusem şi vin..şi praf mă făcusem...am vomitat o grămadă, iar a 2-a zi a fost dezatru..capul alerga pe toate păşunile.
15)În afară de prăjiturile de la închiderea RELWA 2011 (acum începe Relwa 2012, cu alţi studenţi din anul IV – aceeaşi Panainte Mirela)...ce altceva mai găseşti orgasmic?

(R) Orgasimic e tot ce mă face fericit..ce mă face să zâmbesc...orice gust, miros......o melodie..
16)De ce Corocea şi Dascăl.....şi nu Belciu şi Crăciun?
(R) Cu Corocea şi Mirela simt că rezonez cel mai bine, aveam şi mai multe lucruri în comun....nu sunt cu 2 fete şi nici  ...să spun? ok..ce mai contează...nu sunt PUPINCURISTE...
17)Dacă Ikea ar vinde femei perfecte, pe părţi, din ce componente ţi-ai face-o?

(R) În primul rând, creier (mult creier), astfel fizicul nu mă ajută....un set de ŢÂŢE şi ..oare se pot pune şi 2 păsărici? şi o mână..am mare nevoie şi de o mână..
18)Au fost obiecte la care să vii în scârbă, fără nici un chef, târâş, mai mult pentru colegi şi că pe acasă era plictiseală sau treburi casnice?
(R) Ohoohoh..au fost câteva..la care veneam cu un dor de ducă, înapoi acasă...şi da..veneam pentru colegi..să socializez..să râd..ei ma încărcau pozitiv.
19)Dacă mâine nu mai vine (e cântecul lui Ronan Keating) ai fi mulţumit de ce-ai trăit până acum?
(R) Sunt mulţumit pe de-o parte...dar mai am multe de făcut pe lista mea...am prea mult sânge care curge prin vene şi o sete de libertate şi manifest în mine..ah..nu pot muri acum..misiunea mea e mai amplă pe Terra. 
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?

(R) Rămân excursiile unde am fost cu voi şi domnul Măcărescu, dar şi celelalte excursii. Regretul cel mai mare a fost pierderea profesorului nostru cel mai drag. Mereu îl asociam cu bunicul meu la care ţin foarte mult şi acum e singur acasă. Am înăţat câteva lecţii de viaţă, bune, în facultate.


Cătălin

1)Cum ai devenit suporter al lui Dinamo? La ce vârstă şi cine-a aprins scânteia care te-a făcut să ţii cu Dinamo şi nu Rapid sau Steaua.
(R) Când eram prin clasa a-I-a, fratele meu a făcut armata la poliţie, şi de acolo m-am molipsit.....
2)Ţi se întâmplă să primeşti sfaturi pe care nu le-ai cerut (nu neapărat de la pisălogi, care te îndoapă cu ele) şi să-ţi fie folositoare?
(R) Sfaturi primesc doar de la personele foarte apropiate mie, ascult orice sfat indiferent de la cine vine, doar eu decid dacă este important sau nu.
3)Am fost acolo...ai fost şi eşti acolo: primii ani de facultate erai prezent la facultate, în pauze şi-n extra-activităţile de grup...ultimii ani, pe lângă recuperatul materiei şi-a prezenţei – ai pierdut multe discuţii, multe zâmbete...chestii-trestii. Eu am avut norocul de a mă fi simţit bine cu clienţii, cu revistele şi ziarele mele la Deşteptarea..După acest lung intro, urmează şi întrebarea: Te-ai fi simţit mai bine dacă n-ai fi lucrat în ultimul an de facultate, sau era şi e bine şi cu colegii de la Real?
(R) Sincer pe o parte regret că am lucrat, pt că am pierdut multe la facultate în toate sensurile. Însă şi la serviciu e un grup de colegi foarte ok...Am pierdut multe (principalul că nu am intrat în licenţă din prima), dar mi-am dezvoltat şi experienţa profesională.
4)Ce face din Câmpeni, un loc în care să te simţi mai acasă decât în apartamentul de la etajul 1? (strada n-o mai ţin minte)
(R) Aici am un răspuns simplu: Ion Creangă "Amintiri din copilărie’’, ceva de genuJ), acolo am copilărit, am mulţi prieteni, familie, şi LIBERTATE!!!
5)În afară de aceeaşi senzaţie pe care ţi-o dă un om prostindu-se (asta e amuzant şi pt un bebeluş) ce altceva îţi trece prin minte dacă te uiţi la un clip Brainiac?
(R) ImaturitateJ), nevoia de a ieşi în evidenţă :P
6)E în hip-hop nevoie de piese noi.....sau poţi asculta şi asculţi, albume sau piese mai vechi, de-ale Paraziţilor?(ca grup sau indivizi)
(R) Sincer, nu se compară nici o melodie nouă cu ce erau Paraziţii înainte (mai ales Nopţi albe pt zile negre’’, care e ok dar nu e ce erau înainte).
7)A suplinit pagina ta de Facebook, pornirile de a posta orice ţi s-ar fi părut interesant de pus pe http://cristeacatalin.blogspot.com?
(R) Da, categoric da. Poate dacă aş citi mai mult, aş simţi nevoia să scriu mai mult....în plus e mai simplu pe facebook.
8)Dacă ăştia care spun că tehnologia (internetul, telefonia mobilă) ne alienează....ne fac mai puţin IN TOUCH cu ce-ar trebui să însemne prietenia, au dreptate – atunci ştim ce avem de făcut pentru a face copilăria copiilor noştri la fel ca a noastră? (cu statul pe afară, julitul genunchilor, lapte-acru, telefonul fără fir etc) ...sau tehnologia o să fie prioritatea lor (psp, x-box, wii)???
(R) Sincer cred că‚ ’ieşitul pe afară’’ se duce....RIP, şi  pt  noi e valabil, la câtă lume e pe net sâmbătă seara....când ar trebui să ieşim sau pana mea, să facem ceva afară, toţi pe net...trist dar mai simplu..
9)De ce e Bendeac şi Puii lui, mai amuzant decât Cronica Cârcotaşilor (pt mine nu e, dar presupun că pentru tine, este)
(R) Din câte emisiuni a avut Bendeac până acum, eu am văzut doar 10%.....în rest fazele celebre pe net sau de la unele persoane (colegi, prieteni, nepoţi).
10)Cât îi ia unei girafe să vomite? (asta e întrebarea maimuţă...se foloseşte si-n jurnalele de ştiri, să mai detensioneze atmosfera)
(R)  J), Cât e nevoie.
11)Ar prinde în Bacău, un club gen Kremlin, care să pună doar muzică populară? (asta neînsemnând că publicul lui ţintă ar fi doar taţii noştri, care-au muncit o viaţă în fabricile lui Ceauşescu)
(R) Eu şi câţiva prieteni am fi clienţi fideliJ)
12)Ţi-ai schimbat părerea despre femei şi despre dragoste, după relaţia cu Alisa?
(R) Nu neapărat, nu e prima relaţie....Dar pot să recunoc că am suferit mult....
13)Ai haine vechi pe care nu le arunci pentru că fac parte din tine? (cum am eu de exemplu, rucsacul din clasa a 8-a)
(R) Am din clasa a 9-a, şi mai vechi pe la ţară..:)))
14)Zi-mi câteva filme care te-au făcut să plângi (în afară de previzibilul Shawshank Redemption)
(R) Seven pounds, the Pursuit of happiness, şi-un A walk to remember...:))
15)Gândurile tale (aduse dintr-o lume doar a ta, în cea materială), sunt mai uşor de exprimat de la ce cantitate de alcool în sus? Adică bei vin şi vin idei....ţi-e mai uşor să te deschizi dup-o bere, două?
(R) Evident!:)), după 6 -7 beriJ)
16)Care Cristea Cătălin e mai interesant? Cel de dincolo de graniţa individualităţii (piele..epidermă) sau eşti mai bun pe interior?
(R) Sincer eu sunt mereu nehotărât (balanţă), deci nu pot să zic ceva concret la întrebarea asta!
17)Omule...nu vrei să slăbeşti? Serios...nu crezi că iei proporţii şi-ar putea crede Veronica (sau Radu) că încerci s-o dai jos de pe podium?
(R) J))))))).:))), Fac sport cât pot... de 2 ori pe săptămână fotbal....şi am mai slăbit :P, dar sunt în creştere.....eu sunt mulţumit de fizicul meu;)
18)Încă o dată...cum ai hotărât că finalul banchetului e mai important decât examenul la E.M.E? Regrete – ceva, pe subiectul ăsta? (deşi ai avut ceva cojones pt asta...numai Hank din Californication ar mai fi făcut-o)
(R) Nu regret nici o clipă ! Şi aş face la fel dacă aş avea ocazia! Au fost clipe de neuitat!
19)Cine crezi că are şansele cele mai mari să fie împlinit, într-o eventuală reuniune peste 10-20 ani? Mihai, Mitică, Heisulică saaaaau?
(R) Mitică e un exemplu pt mine! Dar nu cred că are tupeu pt ceva măreţ!
Mihai e mai‚ ’politic’’ mai agresiv...
Şi de la tine mă aştept la mai mult şi cred că poţi!
20)Care-i cea mai frumoasă amintire din cei 4 ani de facultate ....şi cel mai mare regret?
(R) Ce-a mai frumoasă amintire e prima excursie! Cel mai mare regret e că nu m-am combinat cu nici o colegăJ))J))




Nu ştiu câtă răbdare şi timp tre să ai, să citeşti atât de mult încât să fi ajuns şi la porţiunea asta. Pentru final, m-am gândit să-mi scriu concluziile acestui studiu de caz. Adrian, Mirela, Mihaela, Alina, Cristi, Bianca, Iulian, Loredana, Cătălin şi Mirela...plus cei pe care-i reneg: Dana, Adriana şi Mitică, obişnuiau să fie ăia cu care treceau pauzele mai repede decât BMW-urile din curse stradale....şi poate ceva mai mult. Colegii ăştia, îţi devin prieteni fără să vrei. Nu simt obligaţia să le iau ceva de ziua fiecăruia...ci o datorie subtilă, fără nici un cost. Nu mă interesează beneficiile, interpretările lor sau ale altora...mai ales că merg pe dictonul: DON`T OVERTHINK IT. Diferenţa dintre normal şi important, o fac după lejeritatea exprimării când sunt cu oamenii ăstia. Un bă sau mă, glume fără frontiere. Cu Adrian de exemplu, m-am înţeles mereu, pentru că interesele noastre merg pe acelaşi drum şi avem cam aceleaşi dureri în 14 când vine vorba de misoginism. Bianca îmi aduce aminte de bunul simţ pe care-l aveam înainte să mă angajez la Deşteptarea...dar ăsta e şi-un minus. Oricât aş încerca să-i inspir curaj, păreri mai articulate şi-o atitudine care să se apropie de cea a fetelor de vârsta ei.....e-n zadar. Mirela ... e doar umbra a ceea ce-am văzut în ea. Dacă aş fi fost 100% sincer cu mine, n-ar fi intrat în topul colegilor care îmi sunt dragi...pentru că prietenia noastră e o pagină mult prea îngălbenită să mai pot citi ceva de pe ea. Asta nu înseamnă că s-a schimbat...sigur e aceeaşi colegă pe care-o ştiam. Alina e un paradox. În sensul că m-a dezamăgit de fiecare dată când aveam nevoie să se exprime ceva mai franc şi detaliat, fiindcă e genul de fată care ştie exact unde începe viaţa personală şi unde-i hotarul celei extra-personale (acolo unde de obicei, suntem cu toţii simpatici). Cu toate astea, cât de concentrate (zgârcite) ar fi propoziţiile ei, încă înseamnă ceva. Cu Loredana sunt ca şi cu Mirela...adică aproape perfect strangers....dar asta era inevitabil: singurul coleg dintre cei dragi mie, cu care am rămas în grupă fiind Adrian. Răspunsurile Loredanei mi-au plăcut şi m-au convins că-i aceeaşi versiune feminină a mea. Îmi place fata asta, personalitatea, francheţea şi sensibilitatea ei, şi-i doresc tot binele pe care mi-l doresc şi mie. Mihaela e într-o sferă rarefiată. Mulţi o văd...fără să o vadă. E adevărata albinuţă, mereu impecabilă, calculată şi mereu feminină...Nu de multe ori m-a făcut să râd....şi când o făcea, era involuntar - că-mi cerea un ziar, o revistă de citit în timpul orelor (ne)interesante...sau trecea de complezenţe şi-mi lua direct telefonul, ca Băsescu unei reporteriţe Antena 3
Andreea e printre puţinele cu care-am păstrat aceeaşi legătură ca-n timpul facultăţii. Nici prea mult, nici prea puţin. Mai vine la un pahar de vin fiert, o perfuzie, la un film cu Marilyn Monroe sau în excursii de-o zi. Ţin minte că mă uitam la părerile ei, cum se uita Scully la Mulder în Dosarele X...şi asta nu s-a schimbat. Încă mă miră încrederea pe care-o pune în citate mult prea simple sau în misticism ori Coelho.....dar mă şi bucură că n-a renunţat nici la dorinţa de maturizare şi nici la gesturile zglobii. A da...şi are şi ce-i lipseşte Biancăi: nerv.
Cristi e nebun. Şi-mi plac nebunii. Ăia care se strâmbă în poze, care ascultă muzică din playlist-ul Guerrilla şi îşi asumă riscuri luând-o de la 0, experimentând couch-surfing-ul cu bunăciuni, având un dicţionar cu conţinut explicit. Tipul e trecut prin multe, dar încă-şi permite să fie optimist.
Cătălin ...ca şi Iulian, au fost mereu băieţi de băieţi. Cu ăştia aveam mereu ce vorbi. Că-i vorba de meciul din weekend, clipul de pe you-tube sau frizura mea, ori alte miştouri pe seama altuia...fără să ne supărăm, pt că nu erau zise din răutate cât erau să ne exersăm simţul umorului.
Mulţumesc colegilor pentru răspunsuri.....mulţumesc şi vouă de citire.

1 comentarii:

Anonim spunea...

17)Bine pentru pagubasi si rau pentru beneficiari.
18)Nu cer nimic.
19)Ştii că va pomenesc la rugaciune? Ştii? Dacă va e dor nu e departe Schitul Sf Ilie - însă pentru ine e departe Bacaul...
20)As fi vrut să-i arăt câte am învăţat de la Domnul Măcărescu la licenţă - Ca frumos aş alege cursurile domnilor Măcărescu şi Nedeff şi unele ale doamnei Bibire.