luni, 13 februarie 2012

Happy Valentine`s Day

Nu sărbătoresc Valentine`s day, n-o simpatizez, dar nici nu sunt din ăla cu Fuck Valentine`s day, să caut imagini prin care să-mi exprim dispreţul faţă de o sărbătoare importată din ţara aia în care intri doar cu viză.
N-am să rezum ziua de mâine la cumpărarea de cadouri, sex şi dulcegării sau căsătorii de o zi. Nici n-am să vin cu exemplul de anul trecut, prezentând cuplul cel mai apropiat de perfecţiune. Nici n-am să o spun pe aia cu iubirea familiei, a unui animal sau a ţoalelor din şifonier. Cred că vreau doar să rămân la finalul postării cu impresia că am scris ceva pozitiv şi frumos.Chiar dacă nu (cred) mai sunt îndrăgostit şi poate că mârâi în gând când văd cupluri alintându-se....îmi place să ştiu că am fost şi-am să mai fiu îndrăgostit genuin. Cum să nu-ţi placă, dincolo de atingerile umede din aşternut, de săruturile furate în orice împrejurări.....ideea de a fi îndrăgostit...că e femeie, fată, băiat sau de acelaşi sex cu tine. Să ai pe cineva, pus deoparte (preferabil) doar pentru tine, pentru nevoia ta de a te simţi dorit chiar şi când laşi garda jos...când eşti la fel de sincer cu ea - ca şi atunci când eşti doar cu gândurile tale. Să mergi pe stradă cu o mână ţinută cu fineţe de cineva drag. Cineva care te-a făcut să crezi c-ai găsit frumuseţea adevărată.

 Poate ai avut o zi proastă, poate eşti şi bolnav...există momente când îţi vine să izbeşti orice de la atâţia nervi acumulaţi......şi apoi te întâlneşti cu ea: zglobie, pozitivă, se ridică pe papucii tăi să-ţi ajungă la buze şi te salută cum îţi place cel mai mult. Parfumul ei nu-l găseşti în magazin pentru că e doar al ei şi-al tău. N-ai fi câştigat tu vreodată la loto, dar tot te simţi norocos, tânăr şi fără limite în preajma ei. Că-i o seară de toamnă liniştită, voi doi păşind pe-o străduţă pustiită. E cam singurul timp pe care nu-l drămuieşti. Doar acum nu te grăbeşti să ajungi nicăieri, pt că eşti deja în cel mai bun loc posibil: lângă ea. Vorbiţi nimicuri...vă interesează orice fleac întâmplat în perioada în care nu v-aţi văzut. Nu mai sunteţi la început....poate că nici fluturaşii nu mai sunt acolo, dar tot te simţi minunat. Cunoşti oameni mai deştepţi, mai spirituali, mai carismatici, amuzanţi şi proaspeţi decât ea.......dar nu ai conexiunea pe care ţi-o dă dragostea. La ea îţi place când simţi orice părticică a corpului că te atinge. Când te întreabă ceva, chiar vrea să ştie şi n-o face din complezenţă.
Certurile cu ea dor mai mult decât cu oricine altul, dar aveţi (de cele mai multe ori) şi-un sistem imunitar dat-naibii, care vindecă orice rană creată pe orgoliul fiecăruia. Cum poţi să rămâi supărat pe ea, când e în fiecare al 5-lea gând de-al tău?

Relaţiile sunt atât de greu de păstrat, dar dacă nu le-am avea, am fi urâţi cu toţii. Bucuriile ar fi infinit mai meschine şi tristeţea ar fi abisal de îndelungată. Dragostea asta, c-o sărbătorim pe 14 sau 24 februarie, merită importanţa Crăciunului. Ne înfrumuseţează. Ca băiat, recunosc că nu le înţeleg pe unele fete, cum pot să stea cu băieţi de-o calitate îndoielnică. Cum să vrei să fii în acelaşi pat cu un prost fără maniere, fără bun-gust, grobian, care fumează şi se îmbată cu orice ocazie, gelos şi fără perspective de însănătoşire. Nu-i distanţa cam mare până la Făt-Frumosul pe care-l visai când te jucai cu păpuşile...până la despuiatul din club - de 8 martie? O fi, dar dragostea pe care le-o poartă fetele, îi îmbunătăţesc. Sau cine ştie...poate n-am toate datele şi discuţiile cu prietenii mei.
Cine vrea să vândă cadouri mâine, gândeşte la fel ca mine: fără discriminare. Un cuplu poate fi frumos chiar dacă ea are cu 30 kg mai mult decât el, dacă-i mai scundă cu 30 cm sau dacă-i mai puţin inteligentă. Se întâmplă să-mi placă dragostea, pt că are calităţile lui Iisus: se poartă la fel cu toată lumea. Ştiu că nu vă plac urâţii, desfiguraţii, nebunii.....dar şi ei iubesc. Ca şi vouă şi lor le bate inima mai repede când sunt sărutaţi, când primesc o floare sau ceva de suflet.....când primesc o vizită surpriză din partea celui drag la locul de muncă sau acasă.

Scena idilică, când ea e sărutată şi îşi ridică piciorul....ăsta-i un moment care înfrumuseţează nu doar viaţa unui cuplu...dar şi a trecătorilor. Un surâs pe buze îţi va aduce sigur, dacă treci pe lângă ei, în timp ce ea îşi trece mâna prin părul lui şi pe cealaltă o ţine în buzunarul lui de la spate. E ca şi cum ai trece pe lângă un copil fericit. Dragostea lor te binedispune.
Dacă o iubeşti o să-i zâmbeşti când o să-ţi spună lucruri care, spuse de oricine altcineva ar fi scos doar reacţia asta de la tine: Ce-ai mă, eşti prost? O să te înebunească dacă-ţi va zice c-a fost claxonată de mârlani pe stradă, dacă a fost luată de fraieră de oricine....asta face dragostea: te îmbibă cu bucuriile şi tristeţile celuilalt. Nu moare doar câinele lui...moare câinele vostru.
Toate calităţile pe care le aveai înainte să formaţi un cuplu....ţi se vor spori. Te face mai înţelegător, mai tandru, simpatic, ordonat, deschis şi matur. Astfel încât Ziua Îndrăgostiţilor, e pentru mine un fel de sărbătorire a unei armate, formată din oameni care înfrumuseţează lumea oriunde ar fi.
Îmbrăţişările, pupicii, dezinvoltura şi energia pozitivă pe care o emană îndrăgostiţii, ne fac viaţa asta înzăpezită, un pic mai dulce. Mulţam.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Incitant!!! La mai multe articole de genul!