luni, 23 ianuarie 2012

Nu scriu după dictator


În fiecare dintre cele 11 zile de proteste, am vrut să-mi spun părerea, dar am zis să aştept şi-un deznodământ. El n-a apărut .... dar ce a apărut, e nevoia multor neavizaţi (printre care e posibil să mă număr) de a debita prostii, fireşte de partea greşită a baricadei. Ei nu urmăresc ştirile politice, habar n-au cum să le interpreteze, nu au un istoric al evenimentelor (sau mai grav, îl au dar s-au tâmpit) şi emit judecăţi de valoare. Mă refer la toate proastele, ignorantele care erau la mall, îşi făceau unghiile sau urmăreau ultimul episod din Gossip Girl în loc să se uite la ştiri. Mă mai refer la tăntălăii analfabeţi politic, care nu ştiu nici măcar puterile statului, îndatoriile constituţionale ale preşedintelui, sau cine-ce-tabără a schimbat în ultimii ani, dar sunt siguri că ăştia de stau în stradă sunt: fanii comuniştilor PSD-işti; tăntălăi care au pus ştampila seduşi de pomeni electorale; membri galeriilor care s-au plictisit de meciurile de pe DigiSport în lipsa meciurilor de pe stadioanele noastre şi-n general oameni care nu au cerinţe clare şi la unison. De ce nu stă lumea acasă, aşteptând alegerile la termen, mulţumită că există încă popoare mai nenorocite decât cel condus de 7 ani de Traian Băsescu?
Mi-am promis că renunţ la politică pe blog pentru că: 1) cititorii mei nu-s interesaţi 2) cititorii mei n-au cunoştinţele necesare să mă înţeleagă. Dar, ca şi demonstranţii din stradă, am ajuns la punctul în care am cedat presiunii nervoase şi-am să folosesc link-ul ăsta ca o palmă binemeritată eminenţelor cenuŞTIU dar grăiesc tâmpenii.
În 2004, România era în pragul divorţului de Adrian Năstase, fiind din nou naivă şi uşor de sedus de eroul ei, cel care promitea s-o scape de canalia cu care stătuse în ultimii 4 ani. S-a măritat din dragoste cu făt-urât (numai frumos nu a fost Băsescu) şi după o lună de miere în care a avut parte de linişte şi fericire (miniştri imaculaţi ca Andrei Pleşu sau Mona Muscă [cel puţin aşa credeam]) ...Băsescu şi-a dat arama pe faţă, a început s-o bată, s-o batjocorească, s-o umilească, să se îmbete şi să-i facă scandal, s-o facă de ruşine. La presiunea copiilor ei (adică noi) a hotărât să intenteze divorţ. La nuntă i s-a spus până când moartea vă va despărţi (expirarea mandatului) dar hey...mirele nu mai e acelaşi de care s-a îndrăgostit naiva de Românie.
Băsescu şi-a bătut joc de ceva frumos....trebuia să fie o relaţie de respect reciproc, înţelegere şi dialog, armonie. A dat cu piciorul tuturor celor care l-au susţinut şi acum trebuie să semneze actele de divorţ.

Emil Boc nu va pleca decât când stăpânul i-o va cere şi contrar unor posibile aparenţe, nu e carisma pe 2 picioare. L-am ascultat astăzi, cât şi-a cerut scuze pentru jicnirile aduse de colegii din PDL la adresa demonstraţilor, a invitat opoziţia la dialog, a mulţumit românilor că au suportat măsurile de austeritate şi a dat crizei ce e al crizei. DAR....toată lumea ştie că Boc e doar mesagerul....şi tartorul nu are nici cel mai mic semn de remuşcare, având în mânecă ofrande aduse nemulţumiţilor. Conform U.E, 1/3 din ţară trăieşte sub pragul sărăciei (şi părinţii cretinilor care îi iau apărarea portocaliului, au fost sărăciţi din nou prin fraudarea legii pensionarilor de către Roberta Anastase). Ceilalţi au avut noroc, au descifrat tainele evaziunii fiscale, ale economiei subterane, ale miş-maşurilor înlesnite prin şpăgi şi S-AU DESCURCAT...că ei sunt şmecheri. Conform propagandei mass-mediei de partid (ăştia care scriu după dictator), cei din strada sunt puţini, fără habar de înaltele reforme ale statului şi needucaţi. De 7 ani, liderul lor i-a făcut lipsiţi de profesionalism pe medici, pe magistraţi, pe poliţişti, profesori şi-n mare parte pe oricine a zis altceva. Ingineriile financiare făcute cu acte normative înseamnă dragi cititori, crimă organizată. Tot la capitolul HABAR NU AVEŢI: ultimele alegeri au fost câştigate de domnul preşedinte, peste noapte, prin voturi venite din afară (unde PDL-ul are numiţi membri de partid ca ambasadori şi unde serviciile secrete subordonate lui Băsescu şi-au adus contribuţia pt bugetele alea mărite pe care le-au primit în vreme de criză).
Nu trebuie să fii pUlitolog să ştii că românii nu au avut în ultimii 20 ani decât 2 proiecte în comun: aderarea la NATO şi la U.E. Aşadar nu ştiu dacă are rost să le explici că Băsescu e nociv şi să fie unanim de acord cei număraţi la ultimul referendum. Dacă n-au fost în stare în ultimii ani să vadă că Traian Băsescus-a băgat în absolut toate problemele (exact ca un dictator...chiar cred că putea conduce lejer România înainte de 1989 mai bine decât acum) începând cu armata, justiţia, învăţământul.....mai lipsea ca preşedintele jucător să se bage în aşezarea pe teren a echipei Steaua, în rest făcându-le pe toate.
Frigul şi mai ales senzaţia de singurătate, îi va împuţina pe cei din stradă şi atunci poate toţi cretinii pro-Băsescu, vor avea un somn mai liniştit....dar îi asigur că nemulţumirea din străfundul societăţii (deci toate clasele sociale) va rămâne.
Absolut toate tâmpeniile pe care le spun tăntălăii ăştia de sar în apărarea lui Băsescu sau în denigrarea protestatarilor....mă întreb câţi dintre tăntălăii ăştia care-mi traduc mie realitatea, ar avea curaj să spună acele tâmpenii la o portavoce în Piaţa Universităţii? Am fost şi rămân mândru de cei care merg zilnic în faţa jandarmilor, cei care par de la tv, că o caută cu lumânarea în timpul zilei.
Dacă în prima zi a revoltelor, Băsescu ar fi descoperit verbul A DIALOGA, poate că nu se ajungea la situaţia actuală (ireversibilă dacă mă întrebaţi).
Mâine e 24 ianuarie...ziua unirii principatelor şi la Iaşi domnul preşedinte ar trebui să dea pentru prima oară de la mârlănia cu R\ed Arafat, ochii cu poporul...unde va avea parte de o primire călduroasă.
Închei spunând ca n-aţi reuşit să stricaţi impresia bună pe care mi-a făcut-o România odată cu protestele, ci doar să vă compromiteţi inteligenţa, discernământul şi până la urmă v-aţi etichetat ca şi mârlani care-şi merită mojicia.













1 comentarii:

Anonim spunea...

Citesc peste tot nemulţumiri, însă mai puţin am văzut ce vor de fapt românii, oare cei ce ies în stradă ştiu cu adevărat ce cer? ... aş vrea o postare cu cerinţele lor