sâmbătă, 22 ianuarie 2011

simt liber

 The King's Speech Poster

Cu un 8 si trei de 10 (suna ca o piesa Bug Mafia) stau mai linistit pana la urmatoarele 3 examene (2 , 5 si 8 februarie) . Asta insemnand timp mai mult pentru filme . Si-am vazut multe . Ultimul bun : The Kings Speech . Cuplul..de fapt trioul Colin Fith (recidivist dupa A single Man a lui Tom Ford din 2010) Helena Bonham Carter (geniala si-n filme in care barbat`su nu regizeaza) si mai ales Geoffrey Rush (cat de britanic pare australianul asta de 59 ani) . Un film savuros de 8,5 ... Un urmas la tronul regatului unit al Britaniei care din lipsa de atentie, creste in teama ( dadaca il infometa si-l batea sa planga sa nu trebuiasca s-o oblige sa stea si cu el) cu serioase probleme de adaptare si mai ales lingvistice. Vine razboiul mondial peste ei ...frate-su abdica pt viata cu o petrecareata sotie , trebuie tinut discursul la bbc ..pai ce facem? Savuros film . Stiu..pare britanic...rigid...scortos... Nu E deloc !!!
Apoi Conviction . Hillary Swank si din nou surprinzatorul Sam Rockwell ...2 frati poznasi . El merge la puscarie pe viata...ea la scoala de drept sa-l scoata pt o crima pe care n-a comis-o (?) . Inserturile din film in care ei doi intra in casele oamenilor, sunt prinsi la furat .... etc , imi aduc aminte de nazbatiile facute de mine cu ale mele (3) surori .
Tot aseara , am fost pe randul 4, locul 4 , sala 4 (coincidenta corect? ) la Cinema City . Odata pentru c-am un proiect de scris (10 pagini) apoi pentru ca n-am mai fost de vreo 2-3 saptamani la film...si sunt cinefil . Season of the witch e filmul .
Season of the Witch Poster
Nicolas ( pe numele lui adevarat Nicholas Kim Coppola  nepotul lui Francis Ford Coppola)  munceste din greu la Ghost Rider 2 , iar Bill Maher spunea vinerea trecuta sa inceteze sa incerce sa ne sperie cu filmele lui...care-s de fapt in ultimii ani aceleasi (ghost rider, national treasure,  next, the sorcerer`s apprentice , knowing si chiar noul Drive Angry ) . M-am dus sa-l vad pe Behman (asa-l cheama in film) singur si n-am regretat . E de 5.7 ..deci nu-i vreo capodopera ... dar e despre ciuma, despre vrajitoare, un demon ridicol (care moare daca-i citesti incantatii) si mai ales as spune eu, DESPRE CRUCIATII din secolul 14 (la care am contribuit si noi din plin) . Stiti nu? Omori necredinciosul = faci munca lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea (daca esti prost sa-i crezi pe comandantii si pe inaltii prelati) sa treci prin sabie, foc si moarte pe toti aceia ce nu imbratiseaza religia crestina. Frumos nu?
Deci Behman si Felson (hellboy pt voi) dezerteaza dupa vreo 12 ani de omorat oameni nevinovati , plecand intr-un sat (mai degraba o cetate) unde ciuma bubonica a decimat o buna parte din sateni. Vinovata se face o fata...o domnita ... care ajunse de nicaieri la ei in sat , la doar 2 saptamani aparand si primele victime. Bun ... sunt trimisi de al lor cardinal (mai sa nu-l recunosc pe Saruman din Lord of the rings...sa-l vedeti ce desfigurat e) Christopher Lee stars as Cardinal D'Ambroise in Lionsgate Films' Season of the Witch (2010)
sa duca vrajitoareain alt sat la cativa calugari cu o carte plina de incantatii .Dar nu va povestesc tot filmul . Atat spun : nu-i vreo capodopera dar nici nu pleci dezamagit total de la film. Decat daca ai 3-4 ani, esti o fetita si mami si tati al tau te iau la film pe randul 4 locul 5 si ramai ingrozita (film interzis sub 15 ani) si surda ..asteptand sa ai cosmaruri cateva nopti ...cum a patit o fetita tare simpatica aseara.  

Cand am iesit de la film am avut inspiratia sa o iau printre blocuri si sa fiu intampinat , pe intuneric , frig si un pic de ceata , de 3 caini extrem de teritoriali . Ei si.... eram mult prea concentrat asupra piesei din casti (inca o propunere pt best-of 2011) Nicky Minaj Feel Free .

Astazi Liverpool a castigat cu Wolverhampton cu 3-0 ..ba chiar 2 au fost date de Fernando Torres (sper ca de data asta si-a revenit de tot) . Nu reusesc sa prins un meci de-al lui Nadal sau Federer la Australian Open deci ma duc pe site-ul eurosport.
Condoleante Catalin .... 

0 comentarii: