vineri, 17 februarie 2012

Românii au Talent S2,ep01


S.U.A are de unde alege. La 300 milioane locuitori, îşi permit să aibă 11 sezoane de American Idol, America`s Got Talent, X Factor şi The Voice. La noi a început cuTip-Top Minitop, Ba Da - Ba Nu (cu Anca Ţurcaşiu şi Mihai Constantinescu) Şcoala vedetelor, Megastar, Românii au talent, X factor şi Vocea României. Artişti suntem.... presupunând că mulţi dintre noi avem un talent ascuns...dar câştigătorii, sau mă rog, cei ce ajung în etapele finale, nu sunt străini de public şi scenă (că-s dansatori, cântăreţi sau altă ramură a divertismentului). Păcat că cel mai bun în domeniu, (produs impecabil de Mona Segal) adică Românii au Talent, a fost câştigat în 2011, de un mediocru (Adrian Ţuţu) pe lângă care, chiar şi câştigătorul mult-hulitului X Factor - Andrei Leonte, pare megastar.
După câteva luni de muncă, PRO-TV a difuzat în seara asta, prima ediţie din sezonul 2. Fără îndoială... audienţele de mâine îmi vor confirma că peste 20% din români s-au uitat la preselecţii (deşi cred că-s mai mulţi).
Preselecţiile sunt interesante pt că-ţi dau ocazia să râzi de oameni săraci cu duhul, care se prezintă cu momente jenante, de spui că n-au văzut deloc primul sezon. Cum ar fi primul concurent, un primar durduliu, venit să cânte la frunză. Sau dansatorul acrobat (de mâna a treia) de după el. Ori ăla de s-a străduit să gâfâie ceva din repertoriul lui Michael. Sigur a făcut o impresie bună şi condamnatul la 9 ani şi-o zi de puşcărie, care a ieşit cu ajutorul doctorului, prin cezariană.
Primul concurent la care am aflat povestioara înainte de a-l vedea pe scenă (Carol-42 ani) a fost şi primul care-a primit sfânta-treime: adică 3 de DA.
Nu şi dnul Nicolae Văduva, care-a crezut (bietul de el) că a fi pseudo-ştirist (despre Mălina şi Mădălina) e un talent.Şi sub nici o formă, nici dnul profesor de muzică - Nelu Iorga, care părea că dă probe de om speriat într-un film horror, în timp ce cânta schimonosit.
Probabil cel mai jenant (da, am şi confirmarea de la Carlsberg) personaj al serii a fost cioara-moara-stricată, fantoma oltenească dansatoare din buric, pe tocuri - Lucian Isar. A primit de la Mihai Petre ce-a meritat: Felicitări, ai reuşit să-mi strici seara. Dezgustător.
Spectacol a făcut Claudiu Toader, cu câteva bucăţi de aluat de pizza, cu care a jonglat, până a entuziasmat întreg-publicul şi pe cei mai simpatici co-prezentatori: Pavel şi Andrei (sau mă rog, Smiley cum îi spuneţi voi).
În teatrul naţional Marin Sorescu din Craiova, a avut loc un masacru vizual, în prim-plan fiind un ginecolog pensionar: Ileana Georgescu (67 ani) servind drept dovadă că simţul penibilului nu are aceeaşi valoare cu dorinţa de a apărea la tv. Mă înclin în faţa lui M. Petre pt că s-a întors cu spatele la acest freak-show.
Apoi a venit puştiul de 12 ani, cu 12 fraţi, un fluier şi-un tată pentru acompaniament. Ştefănescu Daniel Gabriel a cântat Frumoasa Mea a lui Pavel (Marcel Pavel) până a făcut-o pe sor-sa din tribune, să plângă.
La Cluj...da da, ardelenii ăia domoli, a venit un domn Grigore Găurean, care-a promis un portret în maxim 60 secunde. Şi-n timp ce Bartoş îl desena pe Smiley-Mouse, pe scenă concurentul s-a descurcat onorabil, cât să obţină 2 de DA (Andra&Andi).
Cu un DA mai mult, a plecat trupa de dans Floris Standard (14-24 ani) după un Raining Men dansat elegant.
O dnă conferenţiar universitar: Oana Lianu, a cântat puţin jazz la nai şi voce şi-a promis că se va-ntoarce.
Art Gotica, adică jongleurii medievali de steaguri din Sibiu s-au mulţumit cu un DA de la Andra şi dnul Apropo, lăsând scena pentru 3 înfierbântaţi (Vasile Godja fiind liderul) cu compot de prune, nişte maramureşani care-au cântat domle din toate poziţiile: arcuş băgat în pantaloni, vioară ţinută pe umeri,cu biciul pe post de arcuş.
Break-dancerii de la Gold-mask (fie vorba între noi, 2 din cei 4 erau mai mult tuciurii decât aurii) au primit la rândul lor, permisul pe mai departe, la fel ca şî Adrian...care-a venit cu cafeaua.
Din Bucureşti, balul a fost deschis de badea Lămâie Gheorghe (lăsaţi glumele)  adus de primar, să recite şi să zică din fluieraş...dar n-a fost convingător decât pt Dna Măruţă (care, surprinzător, n-a mai râs la fel de mult şî antipatic, ca-n întreg sezonul 1)
Dacă a lipsit vreodată un cocalar puyst (a ajuns şi Puya să aibă prozeliţi) mestecător de gumă, cu ochelari de soare şi impresii de Ombladon, locul ăsta a fost umplut de Florin Oroş. Finalmente un rapper mai prost ca Ţuţu.

Ceva mai mult talent au arătat Laurenţiu (vero) şi surioara lui de 9 ani, Beatrice. A luat-o şi-a învârtit-o mai ceva ca la un concurs de gimnastică pe perechi. Foarte zâmbitori şi contagios de simpatici aceşti fraţi.
Ca şi-n 2011, se ia o bară, o dansatoare profesionistă (şi uşor drăguţă) pe numele ei Larisa Bercea (a nu se confunda cu Borcea) şi se dă drumul la piesa lui Marilyn Manson. Andra i-a zis DA, Andi nu s-a împotrivit voinţei publicului, Mihai nu s-a împotrivit propriilor păreri. De pe Twitter am citit cea mai bună glumă venită în timpul momentului Larisei: masa juriului pare mai ridicată puţin.
Ultimul moment, ingenios prezentat, de gimnastică cu marionete, a avut-o în prim plan pe doamna Fecioru Tatiana, de 40 ani, care-a încheiat o seară semi-talentată, cu, bineînţeles, 3 de DA.












0 comentarii: