joi, 6 octombrie 2011

I-sad ... Steve Jobs a murit (24 feb 1955 - 05 oct 2011)


Steve Jobs, cofondatorul Apple şi fost director general al companiei, a murit. Omul de afaceri a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 56 de ani, având o formă rară de cancer pancreatic.
Cancerul pancreatic este o boală întâlnită mai ales la persoanele vârstnice. Conform statisticilor, vârsta medie a pacienților e 72 de ani. Anual, în întreaga lume sunt diagnosticate peste 200,000 de noi cazuri, cu o rată a mortalității de 98%. Peste 80% dintre pacienți sunt diagnosticați în stadiul avansat al bolii, și doar 15% - 20% sunt eligibili pentru intervenția chirurgicală, la momentul diagnosticului. După intervenția chirurgicală, între 10% și 30% dintre cei operați supraviețuiesc 5 ani.
Cauza exactă a apariției cancerului de pancreas nu este cunoscută. Totuși, o serie de factori de risc cresc șansa de apariție a acestei boli: fumatul, alimentația bogată în grăsimi, pancreatita cronică, diabetul, antecedentele în familie, expunerea la pesticide, coloranți industriali. Compania Apple a anunţat moartea sa în noaptea de marţi spre miercuri, informează IBN Live.

"Geniul lui Steve, pasiunea şi energia lui au fost sursa a numeroase inovaţii care ne-au imbogăţit şi ne-au îmbunătăţit vieţile. Lumea este nemăsurat mai bună datorită lui Steve", se arată într-un comunicat Apple.
Icon-ul din Sillicon Valley îşi dăduse demisia din funcţia de CEO în luna August, lăsând hăţurile de şef executiv lui Tim Cook.
PC Magazine spune că familia lui Jobs a declarat că i-a fost alături în ultimele momente din viaţă şi că acesta a murit linistit.
coperta TIME e din 15 februarie 1982

Omagii pentru Steve Jobs
Şeful Microsoft, Bill Gates, i-a adus un omagiu lui Steve Jobs, afirmând că impactul profund al lui Jobs va fi simţit de multe generaţii viitoare.

"Lumea rar vede pe cineva care să aibă un impact profund aşa cum Steve l-a avut. Rezultatele sale vor fi resimţite de mai multe generaţii care vor veni. Pentru aceia dintre noi care au avut norocul să lucreze cu el, a fost o onoare", a declarat Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, potrivit Reuters.

Şi preşedintele american Barack Obama s-a arătat îndurerat de moartea lui Steve Jobs.

"Michelle şi cu mine suntem întristaţi să aflăm de moartea lui Steve Jobs. Steve a fost unul dintre cei mai mari inovatori americani - suficient de curajos pentru a gândi diferit, suficient de îndrăzneţ pentru a crede că poate schimba lumea şi suficient de talentat pentru a o face", a afirmat Obama.

La rândul său, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a scris pe blogul său: "Steve, îţi mulţumesc pentru că mi-ai fost prieten şi mentor".
Apple a anunţat că cei care doresc să transmită condoleanţe sau un alt mesaj pentru apropiaţii lui Jobs o pot face la adresa de e-mail: rememberingsteve@apple.com.

Imediat după anunţul veştii că Steve Jobs a murit, oamenii şi-au plecat capul pentru a aduce un tribut celui care a revoluţionat lumea tehnologiei. Multe persoane au venit şi au lăsat flori în faţa magazinului Apple din centrul oraşului San Francisco, arată Cnet News.
 Boston Globe o arată pe Brandy Faulkner, o vecină a omului de afaceri, în timp ce lasă flori în faţa locuinţei lui Jobs din Palo Alto, California.








vecina flori steve jobs


Steve Jobs suferea de cancer pancreatic

Steve Jobs avea mai multe probleme de sănatate, printre care şi cancer pancreatic. Jobs a aflat că suferă de cancer în 2004, iar în 2009 a suferit un transplant de ficat. În aceşti ani, fostul CEO al Apple şi-a luat nenumărate concedii fără să specifice motivul, însă presa a scris despre faptul că acesta ar fi supus diferitelor tratamente.

Co-fondatorul Apple, care a inventat şi comercializat cele mai elegante gadget-uri disponibile în prezent pe piaţă, a demisionat din funcţia de CEO în luna august 2011.

Steve Jobs: o viaţă dedicată tehnologiei

Jobs şi un coleg de liceu, Stephen Wozniak, au înfiinţat Apple în 1976 într-un garaj din Silicon Valley, iar după o perioadă în care a stat departe de companie, s-a întors în 1997 pentru a o salva deoarece trecea prin momente dificile. Apoi, firma a ajuns una dintre cele mai valoroase din lume.

Steve Jobs, de nerecunocut la două zile dupa demisie

Steve Jobs s-a născut în anul 1955, în San Francisco, şi a fost crescut de Paul si Clara Jobs, părinţii adoptivi.

11 lucruri mai puţin cunoscute despre Steve Jobs:

1. Nu a terminat facultatea. Steve Jobs a urmat un semestru de cursuri la Reed College, după care a renunţat.
2. A fost adoptat. S-a născut în San Francisco, dar a fost adoptat de Clara şi Paul Jobs, un cuplu din California. Părinţii săi biologici sunt Joanne Carole Schieble şi Abdulfattah Jandali.

3. A fost forţat să părăsească Apple. Se întâmpla în 1985. A vândut toate acţiunile Apple, cu excepţia uneia, pentru a participa în continuare la şedinţele acţionarilor şi a primi rapoarte financiare. După 11 ani, Jobs s-a întors la Apple, după ce compania a cumpărat NeXT, fondată de acesta.
4. Salariul oficial al lui Steve Jobs era de 1 dolar. Acesta a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mic salariu al unui CEO.
5. Deţinea 7% din acţiunile Disney, care îi aduceau anual zeci de milioane de dolari.
6. Avea un copil pe care a refuzat să îl recunoască. Cu soţia sa, Laurene Powell, Steve Jobs avea 3 copii.
7. Mânca numai vegetale şi peşte.
8. Steve Jobs suferea de dislexie, o deficienţă de învăţare, care afectează scrisul şi cititul.De această afecţiune au suferit şi Albert Einstein, Alexander Graham Bell şi Leonardo da Vinci.
9. A fost angajatul numărul 0. În prima şedinţă a conducerii Apple, s-a decis ca toţi angajaţii să aibă ecusoane cu numele sau un număr. Steve Woyniak, cofondator Apple, a primit Numărul 1, iar Steve Jobs numărul 2. Acesta din urmă a protestat până a primit pe ecuson 0. Deoarece era înainte de 1.
10. Steve Jobs era budist Zen. Mentorul său, Kobun Chino Otogawa, un călugăr zen, l-a căsătorit pe Steve Jobs cu soţia sa.
11. "L-a furat" pe John Sculley companiei Pepsi. Se pare că Steve Jobs l-a convins pe Sculley, preşedinte PepsiCo, să vină la Apple întrebându-l: "Vrei să vinzi apă cu zahăr toată viaţa sau vrei să schimbi lumea?"

People stopped lining up for concert tickets and started lining up for new phones. This was the future right in front of you. It was sleek, responding to your touch. Imagine explaining an iPad to someone from 1984. They might get it, they might not.


Nimeni nu vrea să moară, nici cei ce vor să ajungă în rai. Moartea e destinaţia noastră, a tuturor, de care nimeni nu scapă....şi aşa şi trebuie să fie, pt că moartea e foarte probabil, singura mare invenţie a vieţii. Moartea e impresarul vieţii. Face loc vieţii eliberând bătrâneţea din cale. Acum voi sunteţi cei tineri dar într-o zi, nu prea îndepărtată, veţi fi înlocuiţi. De asta viaţa nu trebuie trăită în dogme, în rezultatul gândirii altora. Nu lăsa ecoul vocii altora să-ţi acopere vocea interioară. Inima şi intuiţia trebuiesc urmate, pt că ele ştiu cumva ce vrei să fii. Tot restul e secundar. Stay hungry, stay foolish

Contul de Twitter al lui Steve nu mai există.
Dar, în ultimul mesaj pe reţeaua de socializare/informare, de acum 2 zile, Steve a scris o maximă despre dragoste, ce pare (ţinând seama de context) un mesaj de adio şi, totodată, o confirmare a faptului că „părintele” Apple pleacă din această lume cu sufletul împăcat.
Mesajul este următorul: „Love is like a puzzle, hard to piece together, but beautiful when all the right pieces are put together”

0 comentarii: