joi, 1 noiembrie 2012

Silent Hill Revelation - Impresii

4 filme am văzut în ziua de Halloween, iar avanpremiera Silent Hill Revelaţia (3d) mi-a încununat ziua. Băieţii de la Cinema-City au decorat puţin vestibulul şi pe băieţii de la bilete, cum au ştiut mai bine... reuşind să umple sala 8. Păcat că mall-ul n-a mai fost decorat, ca-n anii trecuţi (banii lui Budeanu, merg în campania electorală?).

Silent Hill a fost un joc video popular....mai apoi - film de duzină, care nu cred să fi prins sălile de cinematograf, fiind de categoria B. Între timp,  s-a întâmplat să placă....Sean Bean a devenit extrem de popular pt rolul din Game of Thrones (de unde este adus şi unul dintre fiii lui) şi uite-aşa a intrat în cinematografe...cu onoarea de a debuta de Halloween (prime-time-ul filmelor horror).
Adelaide Clemens, o mixtură între Carrey Mulligan şi Dido, e aici Heather Mason, fica unor părinţi dispăruţi într-o lume mistică (mama în prima parte, tatăl în a doua) numită Silent Hill (orăşelul cu subteranul în flăcări, plin de monştri nervoşi-rapizi-originali). Da...şi eu văd asemănarea cu Taken (1 şi 2). Micuţa rubensiană, mutată din oraş în oraş, cu tatăl ei, începe să nu mai discearnă între realitate şi coşmaruri, când orice decor în care s-ar afla, devine prin câteva CGI-uri bine puse la punct, un loc macabru, ce duhneşte a moarte violentă. După un discurs ucigător, ţinut în faţa noilor colegi de la liceu, îi atrage atenţia inamorată, lui Vincent (vezi Jon Snow - Game of Thrones) - devenindu-i partener-şofer, către....aţi ghicit: Silent Hill. Nu s-ar fi dus, dacă cineva n-ar fi atras-o aici, răpindu-i tatăl. Revelaţia se numeşte, pt că Alessa (vezi foto)
...înainte să fie arsă pe rug de către săteni, şi-a pus deoparte inocenţa într-o orfană, care se întâmplă să fie Heather. În Silent Hill sunt 2 tabere...ambele o vor moartă pe Heather...dar au nevoie s-o implice într-un ritual. Problema cu Silent Hill e că ai nevoie de un background. Nu poţi să îl înţelegi pe deplin, dacă nu ai văzut prima parte (2006) sau n-ai jucat ...ce altceva decât jocul! Nu-i greoi în stilul psihologic, dar se aşteaptă să ştii mitologia...adică nu orice prost îl va înţelege cap-coadă. Sala arhiplină de ghirţoi care explicau evidenţa, râdeau mai gălăgios şi mai grobian decât Băsescu...au vociferat primele minute din film...dar SURPRIZĂ, au amuţit o bună parte din film, tocmai pt că erau prea proşti, chinuindu-se probabil să-l înţeleagă.
Cap de piramidă, cu veşmânt de linoleum, lanţuri şi angrenaje metalice, deşi foarte-impozant, nu e neapărat cel mai înfricoşător monstru din film, iar ăsta e un atu. 3d-ul? DA DA DA. Merge. Interzis sub 18 ani-ul îl face şi mai agreabil. Partea prostă....deranjantă pt un maniac al horror-urilor bine făcute, e că marşează prea mult pe apariţii bruşte ale monştrilor - dublate de efectele audio stridente.



0 comentarii: