luni, 27 februarie 2012

The 84`th Academy Awards 2012 (Oscar)

Doamnelor şi domnilor...balul suprem, locul unde starurile strălucesc mai mult ca oriunde, s-a încheiat acum vreo 3 minute.
Pentru mine a început în jur de 23:30 cu primele apariţii de pe covorul roşu (ştiţi voi: când oameni îmbrăcaţi banal stau şi critică vedete îmbrăcate în opere de artă). Despre foarte multe actriţe ai putea spune, după Suede: She`s in fashion. Din interviuri am reţinut CĂ: lui Plummer (veteranul din Beginners) rolul i s-a părut cea mai destinsă creatură pe care-a jucat-o, că Michelle (My week with Marilyn) repeta rolul până şi cu poştaşul, că Zack Galifianakis (Bored to Death) s-a tuns şi nu-i un semn apocaliptic, că pe Penelope Cruz o prinde de minune frizura gen anii 80, că J-Lo a vrut să stârnească din nou multe subiecte-n presă (după rochia fără spate de la MTV) cu o rochie din care încerca să evadeze un sfârc, că se cuvinte să spunem R.I.P. pt Nick Nolte care şi-a tras corb (ce pana lui?), că Sacha Baron Cohen îşi permite să arunce cu cenuşă (Kim Jong Il) pe papucii, hainele şi microfonul lui Ryan Seacrest, c-ar fi ieşit interviuri mai interesante pe covorul roşu dacă era şi Charlie Sheen nominalizat la vreo ceva (orice), că Angelinei i-am putut spune Lady in Black, că aceeaşi J-lo a văzut The Artist de Valentines Day (cu cine?), că Brad Pitt a mers pe un look de hillbilly chic, iar Bradley Cooper pe-o mustaţă a la Tom Selleck, că n-a fost posibil (deşi am vrut) ca Gwyneth Paltrow să fie nominalizată la premiul pt cea mai bună criză într-un film cu pandemie, că Tom Hanks a semănat cu un general din războiul civil şi că afro Chris Rock s-a gândit că-l poate împuşca cu 5 min înainte de debutul galei, pe Billy Crystal şi să-i ia locul.

La 03:30 a început.....
Ai fi zis: măăăă da ce-a îmbătrânit Eddie Murphy, când primul om care-a venit pe scenă a fost Morgan Freeman. Într-un teatru cu 3400 locuri, pe ecran a rulat un filmuleţ cu ce nu s-a schimbat în ultimii 84 ani de activitate ai Oscarului.
Billy, în decorurile din The Artist, conectat la o sursă de energie, se trezeşte din somn, PUPAT de George Clooney, e rugat să prezinte Oscarurile pt că are o echipă tânără de scriitori colaboratori (scouterii pensionari din Moneyball) după care s-a pomenit lângă o maşină de epocă în care se afla JUSTIN BIEBER (pt demograful 18-24) şi Sammy Davis Jr (aluzie la Midnight in Paris). Next thing...savura o plăcintă, până a aflat că-i umplută cu $#cat (The Help) şi s-a repezit la baie să le prevină pe scârboasele din Bridesmaids să nu mănânce...prea târziu. În altă cameră deja era în Hugo (sigur i-un film semnat Martin Scorsese dacă nu moare nimeni?) şi sunt întrerupţi de Tom Cruise care intră pe geam, la alt etaj din greşeală. Sare în motocicleta lui TinTin, trece pe lângă Harry şi Voldermort (mă da voi chiar nu puteţi să vă înţelegeţi?)
Filmul e locul ăla în care te duci să fii inspirat, să simţi emoţii de sortimente diferite şi să dai mesaje de pe telefon...ne spune Billy, după care-şi începe tradiţionalul cântec.
Primul prezentator al serii, dublu-oscarizat, Tom Hanks, îl pune în centrul atenţiei pe Carl...cel care trebuie să se aşeze pe locurile lăsate goale de vedete....momentan însărcinat cu locul lui J-Lo (sanchi...cum poate un singur om să ocupe cât fundul lui Jennifer?). Hanks a prezentat şi primul premiu al serii, Oscarul pt CINEMATOGRAFIE - unui tip care semăna cu un Moş Crăciun slăbit: Robert Richardson - HUGO. Tot Hugo a luat Oscarul şi pt ART DIRECTION (2 italieni cu accent ridicol). Sala teatrului Kodak din Los Angeles a fost amenajată astfel încât să semene cu un cinema tradiţional. Dar în 2012, lumea se uită la filme pe telefon. Nu şi Billy...lui să-i daţi un ecran mare....de I-pod. Au rulat un clip cu filme vechi pt că nostalgia a fost tematica de anul ăsta....sau poate că era doar o nouă categorie: Oscarul pt cea mai bună casetă VHS.








Cameron Diaz şi Jennifer Lopez au spus că o rochie trebuie să fie suficient de strâmtă încât să o facă pe purtătoare să arate a femeie....şi apoi au înmânat al 3-lea Oscar al serii, pt COSTUME, lui Mark Bridges pt THE ARTIST.
Tot cele 2 vampe, au înmânat chicotind şi Oscarul pt MACHIAJ - THE IRON LADY (un om întreţinut de Meryl în ultimii 37 ani).
Ben Stiller, M. Freeman, A Sandler (ciobanul tot în trening), R. Witherspoon, B. Pitt, S. Carell, H. Swank, T. Cruise, H. Mirren, ne-au explicat într-un montaj serial, de ce au mers la film, ce amintiri dragi au de la cinema, de ce te holbai la o iluzie, sau de ce te-a marcat părul de pe piept al lui Sean Connery. Meryl Streep....e fain s-o vezi în sfârşit pe Glenn Close fără machiaj.
And the Oscar for breast picture goes to J-Lo.
Simpatica de Sandra Bullock a venit pe scenă cu un plic, cu câştigătorul CEL MAI BUN FILM STRĂIN, încercând să vorbească chineza....într-o germană impecabilă. A SEPARATION a câştigat categoria, iar regizorului i s-a spus: Nu ne bombardaţi nuclear...vă dăm câte Oscaruri vreţi.
Christian Bale [aveţi grijă că staţi în câmpul lui vizual - aluzie la momentul când şi-a ieşit din minţi pe platourile Terminator 4] (s&s: sexy şi sobru) i-a înmânat premiul pt CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL SECUNDAR, fireşte...Octaviei Spencer, care-a plâns pe fast-forward.
Când Billy a fost să vadă The Help (singurul film cu succes la critici şi box-office), a simţit nevoia la ieşire să îmbrăţişeze o femeie de culoare...doar că-n Beverly-Hills a trebuit să meargă 45 min să dea de una.
Un scurt sketch hilar cu primul focus-group creat vreodată, pt Vrăjitorul din Oz: de ce începe filmul în color şi-l termini alb-negru? sunt mulţi urâţi în film, nu ne place cântecul cu curcubeul.
Tina Fey şi Bradley Cooper m-au surprins plăcut, înmânând Oscarul pt MONTAJ - Girl with the dragon tattoo ( Kirk Baxter şi Angus).....cum David Fincher n-a venit la premii, câştigătorii s-au rezumat la: We`re missing some people...so let`s get out of here (jos de pe scenă). MONTAJ SUNET l-a luat tot HUGO. Cei 2 câştigători se invitau la microfon: You go...no - Hugo, după care au mulţumit tuturor celor care s-au născut vreodată, care se vor naşte, renaşte şi dacă au uitat pe cineva, probabil ştiu ei cine sunt.
MIXAJ SUNET? Corect...Tot HUGO.
Marionetele Hermet şi Miss Piggy, au prezentat de la balcon, următorul act: Cirque du soleil (care s-au descurcat remarcabil LIVE, faţă de ăia din musical-ul Spiderman de pe Broadway). uitându-te la atleţii ăia, n-ai cum să nu te gândeşti că ţi-ar prinde bine câteva exerciţii fizice şi ţie.
Robert Downey Jr şi Gwyneth Paltrow urmau să prezinte Oscarul pt cel mai bun documentar....doar că Downey a venit pe scenă cu o echipă de filmare, pt că filma documentarul: Prezentatorul.
Gwyneth: Mark Twain a spus că adevărul e mai ciudat decât...
Downey: Boooring.
Gwyneth ....
Downey: Şşşşşt...eu am renunţat să apar în The Descendants pt rolul ăsta.














Cel mai bun DOCUMENTAR a ieşit UNDEFEATED.
Chris Rock(s) şi animaţiile: Partea bună la filmele animate e că dacă eşti alb, poţi juca orice rol doreşti. Ca negru? Doar măgar sau zabră. Oricum, pt cât de puţin munceşte - câştigând 1 milion de dolari...e mulţumit. CEL MAI BUN FILM ANIMAT  a reieşit RANGO, care nu-i un film pt copii ci făcut de adulţi care se comportă ca nişte copii.
Ben Stiller şi entuziasmata Emma Stone au dat premiul pt EFECTE SPECIALE, lui HUGO.
Harry Potter s-a terminat în 2011 şi a reuşit să aducă încasări de 7.7 miliarde $ în timp ce au plătit doar 14 % impozit pe venit.
Melissa Leo l-a făcut pe Christopher Plummer - Beginners,cel mai bătrân ACTOR ÎN ROL SECUNDAR câştigător de Oscar (Oscar 84 ani, Plummer 82)
Ştiaţi că: muşchii şi exerciţiul care-ţi trebuie să zâmbeşti când pierzi Oscarul, te menţine tânără încă 1 an?
Billy a făcut-o pe psihologul mentalist, încercând să ghicească pe loc, ce gândeau următorii: Brad Pitt - Cât mai ţine? Dimineaţă am 6 şedinţe cu părinţii.
Morgan Freeman: Pentru următoarele 20 zile pinguinul şef va mărşălui ...
George Clooney: Billy nu mi-a zis ca sărutul va fi filmat.
Martin Scorsese: Camera 2 să vină mai aproape de mine, acum mai la stânga, mai aproape...mai aproape...acum plan depărtat
Nick nolte: Blaaaaaaah
Căţelul din the Artist: Dacă-l aveam îl lingeam.
Penelope Cruz şi Owen Wilson au prezentat CEA MAI BUĂ COLOANĂ SONORĂ: Ludovic Bource The Artist.
Încă un cuplu dat naibii de hilar (ar fi perfecţi ca şi gazde) Will Farell şi Zack Galifianakis, la costume albe, bătând din tobe...pe care le mai scăpau pe jos. Mai mult, ţicnitul de Zack, s-a prezentat aşa cum îi pronunţă americanii numele: Hi...I`m Zack Gavabanucius. Amândoi i-au flatat pe nominalizaţii pt CEL MAI BUN CÂNTEC DE PE OST, pt că se vor alătura unor cântece de renume cum ar fi Moon River sau It`s hard out here for a pimp. Bret McKenzie a plecat de pe scenă cu Oscarul, pt THE MUPPETS.
Unii s-au întrebat în timp ce se uitau la The Artist dacă sunt ei surzi....când de fapt doar aveau urechile mai proaste decât restul corpului.
Originala fată cu un dragon tatuat: Angelina Jolie (când îi vezi braţele, te gândeşti c-ar trebui să donezi bani copiilor care mor de foame-n Africa), a înmânat Oscarul pt SCENARIU ADAPTAT - THE DESCENDANTS (celor care muncesc din greu să facă munca să pară uşoară). Alex Payne a fost obligat să-i dedice acest al 2-lea Oscar - mamei lui (după un gest asemănător făcut de Javier Bardem).
Aceeaşi femeie construită de compania FUCK YOU, Angelina Jolie, a înmânat şi Oscarul pt SCENARIU ORIGINAL: MIDNIGHT IN PARIS (adică absentul Woody Allen).
Seth Rogen, Edward Norton, Witherspoon, De-Niro, Don Rickles, ne-au mai spus în episodul 2 al montajului despre filme: că filmul le dă o perspectivă - cum se descurcă unii cu nobilitate şi demnitate în anumite probleme, că Sacha Baron Coen face filmele pe care i-ar plăcea să le vadă, adică tâmpiţele. Între timp, Adam Sandler era tot în trening.
Până să îmi aducă aminte Billy Crystal, mărturisesc că am uitat, că unele doamne frumoase purtau tocuri în timp ce conduceau o ţară: Margareth Thatcher şi J. Edgar.
Actriţele din Bridesmaids au vorbit despre paralelismul dintre penisuri şi filmele scurte de acţiune, citind în plic şi câştigătorul categoriei: The Shore. A urmat aceeaşi glumă cu ele şi Martin Scorsese de la Globurile de Aur. DOCUMENTAR SCURT - SAVING FACE.
Încă o categorie care nu contează: FILM ANIMAT-SCURT - FANTASTIC FLYING BOOKS OF MR MORRISS LESSMORE.
Cel ce ocupa Wall-Street încă dinainte să devină cool: Michael Douglas, a venit cu o întâmplare reală păţită de-un regizor care s-a dus la bancă să ia un împrumut....iar când a fost întrebat ce anume face un regizor (ştiind că un cameraman filmează), regizorul s-a dus la altă bancă. Normal c-a prezentat şi Oscar-ul pt CEL MAI BUN REGIZOR: Michelle Hazanvanacius. Mulţumit de viaţa plină de graţie a filmului, a mulţumit echipei, colaboratorilor si căţelului.
Cum poţi să o prezinţi pe Meryl Streep dacă eşti Billy Crystal? Astfel: 17 nominalizări...de 2 ori a câştigat...Asta înseamnă că de 14 ori (matematica spune 15) a stat în scaunul ăla şi a trebuit să se prefacă mulţumită şi pt asta mai merită un Oscar. Meryl a venit să introducă imagini de la Balul Guvernatorului şi să sublinieze faptul că Oprah a primit un Oscar.
Cu ochii aproape închişi vă scriu următoarea chestie realizată într-o pauză publicitară: You know the show is going slowly when they tease the Necrology package: coming up.....dead people.
Whitney Houston, Peter Falk, Ben Gazzara, Steve Jobs şi Elizabeth Taloy, pe fundal curgând What a wonderfull world, cântată de un cor. Era fain dacă ne spuneau şi cine a mers în iad. Mai e posibilitatea ca nu toţi cei prezentaţi să fi murit ...ci să nu mai fi lucrat în ultimii ani.
Ora 06:00 ...mai e? Câţi bani au strâns până acum?

























Julia Roberts, Phillip Seymour Hoffman, Norton şi De-Niro, în ep 3 din montajul părerilor despre iubirea pt filme: Interesant e că poţi să treci prin mizerie, durere...să fii provocat într-o sală de cinema şi când ieşi cu sufletul răvăşit, nimeni să nu ştie asta. La cinema te descoperi...te provoci...
Billy: I`ve never had any of those feelings.
Natalie Portman a prezentat Oscarul pt CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL, unui actor care-a spus în discursul de mulţumire: I love your country . În 1929 it was Douglas who hosted the Oscars, it lasted 15 minutes and it costed 5 dollars. Times have changed. Formidable...Merci-Beaucoup....C`Est Magnifiq : JEAN DUJARDIN.
Billy: They must be goin` nuts in France.... or whatever the french are goin` on, when their` happy.
Colin Firth a declarat-o pt a 3-a oară pe MERYL STREEP - CEA MAI BUNĂ ACTRIŢĂ ÎN ROL PRINCIPAL...reacţia ei fiind: Yea...I bet that half of America were like: nooooo, not her, why her? În faţa unei săli aflată-n picioare, le-a spus că-şi vede viaţa în faţa ochilor (Sandra Bullock plângea) că prietenia contează cel mai mult, mulţumindu-le colaboratorilor (sigur n-o să mai aibă ocazia să fie în poziţia asta, în faţa lor) şi soţului.
La 19 ani era vedetă şi transforma imposibilul în posibil: Tom Cruise a venit să prezinte ultimul şi cel mai important premiu al serii, CEL MAI BUN FILM - THE ARTIST.
Era 06:40 când Oscarul din 2012 se termina. Billy a fost bun, amuzant, clasic şi îndrăzneţ. Câştigătorii au fost în mare parte aceiaşi care şi-au confirmat deja valoarea la alte festivaluri....spectacolul a fost garantat (cum să nu fie când Twitter şi Facebook vorbeau exclusiv despre asta)

0 comentarii: