miercuri, 2 noiembrie 2011

Justin Bieber - Under The Mistletoe - Christmas album

17 ani şi mulţi copii care-l iubesc. 3 piese în top 10 cele mai vizionate clipuri din istoria you-tube, printre care şi nr 1. Evident că apar şi zvonuri că ar fi  lăsat însărcinată o altă fată decât actuala prietenă: Selena Gomez şi evident că pe internetul care cântăreşte cât o căpşună, poţi scrie orice stupizenie pe care lumea o va crede dacă nu termini fraza cu LOL. Dar nu pentru recordurile şi bârfele lui Justin mi-am întrerupt vizionarea meciului dintre Manchester United şi Oţelul Galaţi (1-0 momentan) ci pentru a vorbi puţin despre albumul de colinde scos de el şi echipa ce-i stă în spate.
Under the mistletoe...de sub vâsc vine albumul ăsta proaspăt....acum să fim serioşi: câţi dintre voi nu s-au săturat de Last Christmas-ul lui George Michael, de Fuego, Bănică Jr sau Hruşcă? Mă bucur să aud colinde noi, indiferent de la cine vin. Bineînţeles, cu condiţia să fie dulci, calme, să se încadreze în atmosfera aia pe care ne-o dă primul strat de zăpadă sau Crăciunul.
15 piese de sărbători, câteva duete cu Usher, Busta Rhymes, Mariah Carey sau veteranii Boyz to men, şi per ansamblu piese numai bune de ascultat în căşti, pe drum, când norişori albi vă vor ieşi din gură.
1.Only Thing I Ever Get For Christmas - o piesă confortabilă, de ascultat lângă brad în timp ce stai cu in a relationship-a ta în braţe.
2. Mistletoe - piesa cu o acustică gentilă, care promovează albumul, cu un clip drăguţ ca şi Justin şi fanii lui inocenţi, are deja 30.000.000 vizualizări pe tubul meu.

3. The Christmas Song (Chestnuts Roasting on an Open Fire) - adică duetul cu mentorul, frăţiorul lui mai mare, Usher. Un negativ care-mi aduce aminte mult de primele albume Will Smith. Ca nuca, sau castana, intră un solo de chitară pe la jumătatea piesei. 
4. Santa Claus Is Coming To Town - reorchestrare făcută de băieţii lui L.A Reid (băiatul ăla din juriul X Factor U.S.A) la un colind mediocru de care sunt sătul.
5. Fa La La - duet cu Boys to men....la rândul lui Justin fiind un puşti de 17 ani care se pregăteşte să devină un bărbat. Cu un sound proaspăt şi călduţ ca o prăjitură scoasă din cuptor, piesa asta, accentul ei r&b o face lină.
6. All I Want For Christmas Is You (Superfestive) - duet cu Mariah Carey. Piesa pe care o auzeam în ultimele 2 ierni, la cumpărături în mall,  clasicul colind al lui Mariah e în versiunea asta o încercare serioasă pentru Justin, de a ţine pasul cu tonalitatea fabuloasă a lui Mariah. Nu cred că i-a reuşit. 
7. Drummer Boy - cu Busta Rhymes. Ştiu..nu are deloc nume de colind. Incepe în ton de Rihanna - sau poate Adrian Copilul Minune, apoi devine house, hip-hop, Justin scuipă căldură, e rău ca Michael şi se miră că n-ai auzit de el în biblie. Tare ciudată şi proastă piesă.
8. Christmas Eve - un slow a la Chris Brown, despre noaptea cadourilor. Refrenul e catchy.
9. All I Want Is You - iertare pe inimă deschisă. Copiilor o să le placă la nebunie piesa asta. Dacă scoţi câteva cuvinte din ea, ar merge  şi-n restul anului.
10. Home This Christmas - cu The Band Perry. Altă ciudăţenie: un colind country...dar e ciudat în sensul blogului ăsta.....adică bun. 
11. Silent Night - e piesa de rezistenţă...sau ar trebui să fi fost. E doar Justin Bieber şi-un pian. Am o mărturisire de făcut: iubesc colindul ăsta şi-mi place foarte mult cum sună cântat de J.B.

12. Christmas Love - în aceeaşi temă cu restul versurilor, despre îngeraşi, Moş Crăciun, despre cum prietena lui luminează camera ca un brad împodobit....pe un negativ uşor de aplaudat sau pocnit din degete.
13. Fa-La-La cu Boys to Men, acapella. Aceeaşi piesă de la 5, doar că sună ca şi cum ai avea în faţă colindători extrem de talentaţi.
14. Pray. Păi ce facem...trebuie să ne întoarcem la însemnătatea religioasă a Crăciunului. Hai...încetişor cu ochii închişi şi să ne imaginăm şi fără John Lenon, o lume mai bună. Măcar de sărbători, nu?
15. Someday at Christmas. Nu ştiu de ce am impresia că piesa asta e cântată încă de când era la vârsta colindatului, adică vreo 7-8 ani. Aaaaah, ce drăguţ...a inclus ca bonus track o piesă ceva mai veche.
Bun...despre asta e vorba în albumul de Crăciun al lui Justin. De aici îl poţi downloada

0 comentarii: