vineri, 3 februarie 2012

Haywire (Cursa pentru supravieţuire) - Impresii


Scriu cu oarecare entuziasm despre Haywire, pentru că frigul de afară i-a ţinut departe pe băcăuani de avanpremiera din seara asta...iar cei câţiva spectatori veniţi, au ieşit uşor dezamăgiţi  la 23:10. Asta înseamnă de obicei pentru mine, dacă mai era cazul (şi de obicei nu e), că dacă publicului popcorn nu-i place, filmul e bun. Are doar 6.6 pe IMDB, eu i-aş fi dat mai mult de 7.
Bine mă...trailerul promite ceva gen Salt sau Wanted (ambele cu Angelina Jolie) când colo, primeşti un film de spionaj REALIST (nu degeaba e regizat de Steven Soderbergh [Ocean 11,12,13, Che, Contagion, The Informant etc] în care o femeie e bătută cu brutalitate şi n-ar trebui să te şocheze.
Coloană sonoră lounge, efecte speciale zero, cascadorii făcute de actori - pt că ghici ce: rolul principal, Gina Carano - (Mallory Kane în film), vine din lumea artelor marţiale (unde e un pic de vedetă).
Mall, antrenată în marină, e acum agent operativ, într-o firmă care lucrează cu guvernul, în diferite zone ale lumii. Când vezi 007, ţi se oferă locaţii superbe, exotice.....pe când în Haywire, ai San Diego, Barcelona şi mai ales Dublin, prezentate aproape auster, exact în inima oraşului....unde vezi magazinele, străzile, fără nimic spectaculos...şi asta e ceva neobişnuit pt publicul filmelor la mall. E trasă pe sfoară de colegii ei (mai exact doar de unul, ceilalţi fiind păcăliţi s-o creadă trădătoare) după care caută să înţeleagă de ce a fost folosită şi bine`nţeles, să îndrepte lucrurile=răzbunare, bătându-i pe rând pe Channing Tantum (antipatic actor), Fassbender [dacă vă spun Jung din A Dangerous Method nu ştiu dacă-l identificaţi...dar dacă spun Magneto din X Men First Class, sigur îl ştiţi] şi pe  McGregor (foarte activ în ultima vreme).
Te-ai gândi că cineva venit din lumea artelor marţiale nu poate să fie o actriţă atât de bună..... dar, TRUST ME, are dialoguri cu subtext, în care se achită cu brio de ceea ce aşteptam. E şi femeia care te sugrumă între picioare, dar e prinsă şi-n câteva intrigi complexe. Printre actori ca Michael Douglas sau Antonio Banderas, Bill Paxton, reuşeşte să fie cea care te interesează cel mai mult. Plus o căprioară care-şi alege cel mai prost moment să nu se uite pe unde merge, plus Dublin-ul de la nivelul solului şi-al acoperişurilor.


0 comentarii: